Подсладител в храните увеличава риска от диабет

Екслузивно
Неделя, 24 Ноември 2024
Видяна: 1204 пъти | Добавена: 07:52 | 29.11.2012 | Източник: 24 Часа
подсладител у нас водел до диабет

Подсладителят HFCS, който се използва в хранителната промишленост , увеличава случаите на диабет тип 2 по света, установиха учени от Оксфорд, цитирани от в. "Дейли мейл".
В държави, където се използва фруктозният царевичен сироп, случаите на диабет са с 20% повече.

Най-големият консуматор на подсладителя са САЩ. Оказва се, че България също е в първата група заедно с Унгария, Канада, Словакия, Белгия, Аржентина и Япония, пише в изследването.

Баби се наредиха до внучетата си на опашка, за да се проверят за СПИН . Кампанията за безплатно...
eye 1787 13:35 | 30.11.2012
Диабетът се разпространява рекордно бързо по целия свят и половината от хората, като за миналата година...
eye 1559 08:01 | 28.11.2012
Навикът да спите по-малко от 6 часа на нощ увеличава риска от инсулт на средна възраст,...
eye 2543 20:36 | 25.02.2013
Грипната епидемия в Европа тепърва започва. Тя тръгва от Северозападната част на континента и се...
eye 1425 12:30 | 16.01.2013
Тя тежи само 26 килограма. Екстремната анорексичка Валерия Левитин се смята за най-слабата жена в...
eye 8483 07:26 | 18.12.2012
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 69280
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 90811
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 54781
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.