Сексуалната искра при двойките намалява след първата година

Екслузивно
Неделя, 14 Юли 2024
Видяна: 64543 пъти | Добавена: 19:08 | 04.07.2013 | Източник: Новинар
сексуалната искра при двойките намалява след първата година

Двойките губят сексуалната си "искра" само след една година , показва британско изследване.

В първата година от връзката партньорите е по-вероятно да правят секс всеки ден, отколкото хората с дълги връзки, установили изследователите. 75% от двойките признали също, че могат да се постараят повече в дейността под завивките, предаде БГНЕС.

Според изследването 15 на сто от партньорите, които са в първите 12 месеца от връзката си, правели секс всеки ден спрямо едва пет на сто от другите двойки. Над половината от двойките, които са били заедно до четири години, правят секс по-малко пъти в седмицата, след което честотата намалява до само няколко пъти в месеца при 43% от участниците в допитването.

15% от двойките с връзка, продължила повече от 15 години, заявили, че правят секс само няколко пъти в годината. Като цяло анкетираните дават посредствена оценка на дейността си в спалнята, като 40% определили сексуалния си живот като "о`кей" или признали, че "можеше да е по-добър", а 76% заявили, че могат да се постараят повече.

На въпрос какво прави сексуалния им живот по-вълнуващ 17 на сто от анкетираните заявили, че "изгасват светлината", а 24% казали, че се разкрасяват. Близо една трета от анкетираните заявили, че имат проблем с възбуждането. Макар един на всеки десетима представители на силния пол да страда от еректилна дисфункция, само 18% заявили, че биха помислили да вземат лекарство, за да разрешат проблема.

"Изглежда, че британците трябва много да учат във връзка с подобряването на сексуалния си живот, но понякога "не съм в настроение" не означава само уморен, стресиран, а е симптом на заболяване", заяви д-р Том Брет, медицински директор на Lloydspharmacy Online Doctor , осъществил изследването.

Връзката между консумацията на определени храни и повишаването на сексуално желание е известна от...
eye 4119 16:40 | 26.11.2012
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 68976
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 90490
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 54510
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.