Публиката избира любим спектакъл в Българска армия

Екслузивно
Четвъртък, 13 Юни 2024
Видяна: 2006 пъти | Добавена: 13:51 | 13.06.2013 | Източник: Факти
публиката избира любим спектакъл в българска армия


Публиката решава кой ще е последният спектакъл, който театър „ Българска армия ” ще представи на сцената си в края на сезона.

Въпросът за най-желания, най-търсения, най-очаквания, най-пленителния спектакъл в репертоара на военната трупа, който зрителят желае да сподели с приятели, да види отново или не е успяла да гледа, но много иска да го направи, ще намери своя отговор чрез гласуване.

Съревнованието вече се води между комедиите на Уилям Шекспир – „Много шум за нищо“ и „Както ви харесва“ от една страна и комедията на Камен Донев „Кръщене“ от друга. В спора се намесват още две нашумели заглавия, зад които бликат хумор и вдъхновение: класиката „Колко е важно да бъдеш сериозен“ на Оскар Уайлд и съвременната колкото развлекателна, толкова и сериозна пиеса „Сега или никога“ от Валентин Красногоров.

В надпреварата за избора на зрителите равностойно участват Чеховата „Чайка“, „Железният светилник“ на Димитър Талев, „Евгений Онегин“ по Пушкин . Място в предпочитанията на публиката ще търсят и по-камерните представления „Завещанието на целомъдрения женкар“ от Анатолий Крим, „Лалугер“ на Александър Урумов, „Последни поръчки“ на Джон Пристли .

Хитовите и утвърдени заглавия – „Ножица трепач“ (9 години на сцената) и „Секс, наркотици, рокендрол“ (20 години на сцената), имат достойна конкуренция в премиерните за тоя сезон, но  вече нашумели спектакли „Декамерон“ по Джовани Бокачо и „Ромео и Жулиета” по Уилям Шекспир.

Възбуда и любопитство се носят из кулоарите на театъра – кои са образите, спечелили сърцата на зрителите?
Стария Глауш от „Железният светилник“ или Стария Дон Жуан от „Завещанието на целомъдрения женкар“ на Васил Михайлов? Катерина от „Железният светилник“ или Агнеса от „Кръщене” на Александра Сърчаджиева? Мосю Трике от „Евгений Онегин” или Пиетро в „Декамерон” на Мирослав Косев? Олга Ларина в „Евгений Онегин” или донеслата й награда „Икар 2013” Перонела в „Декамерон” на Анастасия Ингилизова? Изабета от „Декамерон“ или Жулиета на Радина Кърджилова?

Ленски или Ромео на Явор Бахаров? Съпругата на Стефка Янорова в „Сега или никога” или Фебе в „Както ви харесва”? Незабравимата Няня на Мимоза Базова? Климе Бенков, Дон Джани или Иля Шамраев на Милен Миланов? Кой от незабравимите образи на Меглена Краламбова, Георги Новаков, Веселин Ранков, Георги Кадурин, Антоанета Добрева–Нети, Александър Дойнов, Ангел Генов, Веселин Анчев, Гергана Данданова, Георги Къркеланов, Дони, Екатерина Стоянова, Елена Райнова, Иван Ласкин, Иван Радоев, Стойко Пеев или Тигран Торосян?...

Звездите на Театър „Българска армия” тръпнат в очакване.

Кой е спектакълът, който публиката ще пожелае?

Кое е последното представление, което ще оживее преди театърът да затвори врати, а публиката да потъне в ласките на лятото?

Всеки отговор, всеки зрител, всяко предпочитание и всяко мнение са от значение! Броенето започна.

Театър „Българска армия“ – www.tba.art.bg, mail: [email protected], www.facebook.com/armytheatre, https://twitter.com/@armytheatre, вече приема писмата с желания на зрители. Какви са те и как придвижват надпреварата всеки ден ще може да се проследи в сайта и Фейсбук страницата на ТБА.

Може да дадете своя вот всеки ден до 18 юни , когато гласуването ще бъде затворено, за да стартира продажбата на билети за избрания от публиката спектакъл.
 

Снощи във Варна  видяха за първи път новия спектакъл на Нешка Робева „ Мистерията...
eye 60597 13:52 | 11.12.2013
Тибетският танцов театър „ Мелодия от небесата “ ще бъде представен на 21 февруари в зала...
eye 2042 11:11 | 10.01.2013
Велико Търнов о се сдоби с нов лазер за уникалния спектакъл " Звук и светлина " в...
eye 3157 20:11 | 25.11.2012
Гласоподавател, запалил бюлетина в изборната секция в столичното 49-то училище, е бил арестуван,...
eye 1268 17:38 | 27.01.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 68876
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 90373
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 54423
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.