420 юристи взеха дипломите си в СУ Климент Охридски

Екслузивно
Вторник, 24 Ноември 2020
Видяна: 2470 пъти | Добавена: 17:40 | 07.06.2013 | Източник: news.bg
420 юристи взеха дипломите си в су климент охридски

420 випускници на Юридическия факултет нa Софийския университет „Св. Климент Охридски"получиха своите дипломи на официална церемония в аудитория 272 в университета.

„В този факултет са учили крупни представители на българската интелектуална мисъл - Димчо Дебелянов, Елин Пелин, Йордан Йовков, Христо Смирненски ", припомни в приветствието си деканът на факултета проф . д-р Сашо Пенов , който откри тържествената церемония.

Специалността „ Право ", благодарение на нейните преподаватели, е на водеща позиция в рейтинговата система на висшите училища в България, посочи още той.

„Човек може да преживее без някои материални блага, но без вяра в правдата и справедливостта е невъзможно", продължи проф. Пенов, „Вие сте подготвени юристи, личности, които прилагайки закона ще влагат своя ум и сърце, за да възтържествува справедливостта", призова деканът на ЮФ.

Доц. д-р Милена Стефанова - заместник-ректор на СУ изрази убеждението си, че всички възпитаници на ЮФ ще прилагат справедливо закона и с чест и достойнство ще носят името „възпитаници на СУ".

„Помнете, че юрист се става цял живот. Не само защото действащото право се променя и развива динамично, а понякога и прекалено динамично, а защото знанието за него е необятно", изтъкна в приветствието си към абсолвентите председателят на Народното събрание Михаил Миков .

„Безкрайно е пътуването в света на правото. И вие днес тръгвате по този път. България има нужда от вас, от вашите знания и вашата работа, от вашата енергия, от вашата почтеност в служба на доброто и справедливото", допълни той.

Миков се обърна и към преподавателите от ЮФ с думите: „Уважаеми преподаватели, днес не само абсолвентите, но и всеки от гражданите на България ви дължи огромна благодарност. Защото успехите и авторитетът на факултета се основават на вашия висок професионализъм и любовта към това, което правите. Благодаря ви! Признателни сме за това".От името на целия състав на Висшия съдебен съвет Михаил Кожарев , председател на бюджетната комисия на ВСС, поздрави абсолвентите с техния празник и им пожела да влязат в редиците на магистратите, за да упражняват юридическата професия според закона и морала.

Деканът на ЮФ прочете поздравителен адрес от главния прокурор на България, след което даде думата на отличника на випуска - Мартин Бъбаров , който произнесе приветствие към своите колеги. Той изказа благодарността си към преподавателите затова, че са ги научили, че да бъдеш добър юрист не значи да наизустяваш правни норми, а да задаваш правилните въпроси.

Празникът продължи с тържествено удостояване на проф. Евгения Коцева с Почетен знак на СУ „Св. Климент Охридски" със синя лента.

Шестимата отличници на випуска Мартин Бъбаров, Анастас Пунев, Десислава Димитрова, Пенчо Станчев, Димитър Стоянов и Цветелина Георгиева , бяха наградени от Михаил Миков с почетни плакети на Народното събрание и със специално надписан часовник от Висшия съдебен съвет.

Преподаватели от Софийския университет и учени от БАН се събират пред Алма матер за протест срещу...
eye 57555 12:29 | 11.12.2013
Полицейски кордони преградиха Факултета по журналистика и масови комуникации (ФЖМК) на Софийския...
eye 1756 15:17 | 15.11.2013
Певци , музиканти и артисти изразяват подкрепа към антиправителствените протести с концерт на...
eye 1313 11:14 | 02.11.2013
На 24 юни 2013 г. в 8.30 часа стартира електронният прием на документи за класиране на...
eye 940 11:08 | 23.06.2013
Преговорите в Турция по проблема с непризнаването на дипломи от български висши училища бяха...
eye 916 15:27 | 30.11.2012
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 64211
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 84544
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 49997
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.