Чести грешки в готвенето

Екслузивно
Понеделник, 20 Май 2024
Видяна: 53026 пъти | Добавена: 18:19 | 10.06.2013 | Източник: inews
чести грешки в готвенето

В днешно време младите дами не са особени фенки на кулинарията. Или не обичат да готвят, или не се справят с това начинание. 

Но все пак, има и такива, които се впускат в кулинарията и имат желание да готварстват. Но това не пречи да има и грешки.

Един път грешка, втори път грешка... Ако продължите да броите възходящо, проблем все пак има. И той се изразява в това, че не се учите от собствените си грешки, а просто ги повтаряте.

И в крайна сметка те се превръщат в кулинарни навици.

Kulinar.bg ви предоставя полезен списък с най-често срещаните грешки в готвенето, с които всеки с огромно желание да твори в кухнята се е сблъсквал...

1. Не опитвате вкуса на ястието, докато го приготвяте. Това често се отразява на крайния резултат.

2. Захванали сте с някоя рецепта, която обаче се оказва доста дълга. Не я дочитате до последния ред, в резултат на което ястието ви не е съвсем наред на вкус и на вид.

3. Правите десерт, но някоя от необходимите съставки липсва у дома. Решавате да я замените с друга. Е, десертът ви далеч не е това, което сте очаквали да бъде. Трябва да сте много опитни сладкари, за да можете да импровизирате така и да ви се получава.

4. Завирате ястието (на висока температура), когато то трябва да се вари умерено и да къкри тихо, за по-дълго. Какво означава последното ли? Мехурчетата не трябва да се надпреварват да излязат извън съда. 1-2 мехурчета на повърхността на течността, през 1-2 секунди – към това трябва да се стремите, когато ястието изисква "умерена температура".

5. Прегрявате шоколада при неговото разтопяване, вследствие на което той става "гранясал". Най-добре е да го свалите от котлона преди да се е разтопил напълно, и да продължите да го разбърквате, докато стане идеално гладък.

6. Някои рецепти изискват употребата на размекнато масло. Обаче вие бързате, забравяте да извадите маслото предварително от хладилника. Мушкате го в микровълновата и то става прекалено меко. И ето, че сместа за кекса или сладките нещо не е съвсем наред. Имайте предвид, че прекалено размекнатото масло не си взаимодейства достатъчно добре със захарта.

7 . Прегрявате нискомаслените млечни продукти. Гответе ги на не повече от 180 С.

8. Не познавате фурната си. Няма защо да ви казваме защо ястията и десертите не се повлияват положително от този факт...

Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 68796
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 90245
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 54359
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.