Спасително убежище от Края на света

Екслузивно
Петък, 07 Май 2021
Видяна: 3515 пъти | Добавена: 13:25 | 21.11.2012 | Източник: Новинар
къде е убежището ни от края на света

Френското селце Бугараш се подготвя за наплива от търсещи спасение

Малкото френско селце с името Бугараш, очаква наплив от търсещи спасение хора, вярващи, че краят на света ще дойде на 21 декември – последния ден от календара на маите. Според езотериците намиращото се в подножието на връх Бугараш селце ще е единственото място на планетата, което ще се спаси от Апокалипсиса.

Ако разбира се, той действително настъпи. Иначе живописното селце има население от едва 200 души и се намира в южната част на Франция.Спасителният връх пък е висок 1231 м, но се смята, че именно той ще предложи спасението от края на света на онези, които се успеят да се доберат до него. Според някои доста екзотични теории в последния ден от съществуването на планетата връх Бугараш ще се отвори и

от него ще излязат извънземни

с летящи чинии, които ще спасят хората, намиращи се в селцето.

Неизвестното до неотдавна селце, нарочено за спасително място от Апокалипсиса, не се различава особено от другите пиренейски селища от този калибър, в които настава пълно спокойствие след края на летния сезон. В него има църква, кметство, гробище, органична ферма и две къщи за гости с ресторантчета, които не е много ясно как ще приемат всички желаещи да оцелеят след Апокалипсиса, който вярват, че ще настъпи според календара на маите.

Слухът за Бугараш до такава степен се е разпространил, че вече започват да се стичат посетители и от други страни. Кметът на селцето Жан-Пиер Делор се притеснява, че спокойствието, на което жителите са свикнали, ще бъде нарушено след по-малко от месец. Очевидно за местните власти по-голямо е

притеснението от необичайния наплив от посетители

отколкото евентуалния край на света. Според местната префектура в Каркасон пикът на популярността на планинския връх се очаква три дни преди последния ден от съществуването на планетата и ще продължи дори след това, в случай че той не се състои – до 22-23 декември.

Затова властите обявиха, че ще спрат достъпа до връх Бугараш за една седмица през декември, за да избегнат очакваната истерия и наплива от мераклии да се спасят, обикновени зяпачи и медии. На мястото ще бъдат изпратени 100 полицаи и пожарникари, които ще пазят реда и ще контролират достъпа до върха и до селото. Някои от местните хора все пак са скептични относно предупрежденията за предстоящата „атака”, други обаче са доволни.

Дори в околните села къщите за гости и апартаментите са изцяло резервирани за „голямата дата”. Посетителите на селото от началото на годината са вече 20 000 души, което е два пъти повече от обичайното. Има и разочаровани, като някои фенове на НЛО, които са очаквали нещо по-интересно да се случва по улиците на тихото селце, но се успокояват, че това вероятно е само „затишие пред буря”. Репортери от италиански вестник пък вече били проучили ситуацията и смятали да се върнат преди деня на обявения Апокалипсис с каравана.

Маите и Нострадамус предричат, че Краят на света идва и той е много близо... Всичките предсказания...
eye 11598 14:43 | 18.12.2012
Гигантски астероид , вирусна пандемия, климатични промени. И без предсказанията на календара на маите...
eye 3651 15:29 | 13.12.2012
Нова порция чудеса се спуска към Земята. Утре календарът ще изпише три дванайсетки 12 12 2012 ...
eye 15747 07:24 | 11.12.2012
Краят на света няма да настъпи в края на декември 2012 г., успокоява американската космическа агенция...
eye 4613 08:01 | 29.11.2012
Точното време на възможния Апокалипсис вече е известно до секунди, пише “Вести.ру”. Това ще...
eye 3978 20:21 | 27.11.2012
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 64655
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 85119
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 50547
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.