Чести грешки в готвенето

Екслузивно
Понеделник, 18 Февруари 2019
Видяна: 47220 пъти | Добавена: 18:19 | 10.06.2013 | Източник: inews
чести грешки в готвенето

В днешно време младите дами не са особени фенки на кулинарията. Или не обичат да готвят, или не се справят с това начинание. 

Но все пак, има и такива, които се впускат в кулинарията и имат желание да готварстват. Но това не пречи да има и грешки.

Един път грешка, втори път грешка... Ако продължите да броите възходящо, проблем все пак има. И той се изразява в това, че не се учите от собствените си грешки, а просто ги повтаряте.

И в крайна сметка те се превръщат в кулинарни навици.

Kulinar.bg ви предоставя полезен списък с най-често срещаните грешки в готвенето, с които всеки с огромно желание да твори в кухнята се е сблъсквал...

1. Не опитвате вкуса на ястието, докато го приготвяте. Това често се отразява на крайния резултат.

2. Захванали сте с някоя рецепта, която обаче се оказва доста дълга. Не я дочитате до последния ред, в резултат на което ястието ви не е съвсем наред на вкус и на вид.

3. Правите десерт, но някоя от необходимите съставки липсва у дома. Решавате да я замените с друга. Е, десертът ви далеч не е това, което сте очаквали да бъде. Трябва да сте много опитни сладкари, за да можете да импровизирате така и да ви се получава.

4. Завирате ястието (на висока температура), когато то трябва да се вари умерено и да къкри тихо, за по-дълго. Какво означава последното ли? Мехурчетата не трябва да се надпреварват да излязат извън съда. 1-2 мехурчета на повърхността на течността, през 1-2 секунди – към това трябва да се стремите, когато ястието изисква "умерена температура".

5. Прегрявате шоколада при неговото разтопяване, вследствие на което той става "гранясал". Най-добре е да го свалите от котлона преди да се е разтопил напълно, и да продължите да го разбърквате, докато стане идеално гладък.

6. Някои рецепти изискват употребата на размекнато масло. Обаче вие бързате, забравяте да извадите маслото предварително от хладилника. Мушкате го в микровълновата и то става прекалено меко. И ето, че сместа за кекса или сладките нещо не е съвсем наред. Имайте предвид, че прекалено размекнатото масло не си взаимодейства достатъчно добре със захарта.

7 . Прегрявате нискомаслените млечни продукти. Гответе ги на не повече от 180 С.

8. Не познавате фурната си. Няма защо да ви казваме защо ястията и десертите не се повлияват положително от този факт...

Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 57607
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 77792
захари бахаров се поболя заради постановка
Захари Бахаров се боля заради постановка, която игра на студа в дъжда. Актьорът вече втори ден...
eye 48699
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.