Холограми по нова технология

Екслузивно
Понеделник, 27 Януари 2020
Видяна: 1371 пъти | Добавена: 10:43 | 22.12.2012 | Източник: Дневник
нова триизмерна технология имитира холограмни изображения

Макар и холограмите все още да са далеч от практическото си приложение в ежедневието, компаниите и компютърните инженери не спират да търсят начини да ги превърнат в реалност. Една от поредните разработи е дело на компанията zSpace.

Идеята на zSpace е доста оригинална и се възползва от съществуващите вече технологии за триизмерните изображения. Специалният дисплей на компанията използва модифициран софтуер и камера, за да позволява на 3D обектите не само да "излизат" от рамките на екрана, но и да могат да се въртят и "разглеждат" от всички страни, съобщава онлайн изданието Technology Review.

Дисплеят разполага с вградена камера, която следи погледа, движението на главата и ръцете на потребителя. Човекът ще си служи със специални 3D очила и допълнителна показалка, с която ще може да контролира и взаимодейства с обектите.

Компанията е кръстила технологията си Virtual Holographic 3-D. При нейното използване обектите сякаш се носят във въздуха и може да ги местите и манипулирате както намерите за добре.

В сайта на компанията е представено демо видео, на което потребителят разглежда различни елементи от всички страни, подрежда ги на удобни за него места във въздуха или ги сглобява в един цял предмет.

Дисплеят на zSpace се продава срещу близо $4000. Софтуерните инженери, които искат да разработват приложения за устройството, могат да се сдобият с него срещу $1500.

Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 61995
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 82178
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 47729
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.