Ракетите ICBM достигат до всяка точка на планетата за 1 час

Екслузивно
Четвъртък, 26 Ноември 2020
Видяна: 1225 пъти | Добавена: 16:44 | 22.11.2012 | Източник: Актуално
атака във всяка точка на планетата за 60 минути

Ракетите ICBM са голяма работа, но тъй като биха се използвали само за ядрени удари, използването на такава би могло да доведе то Трета световна война. Затова, за да си осигури доставката на не-ядрени поръчки във всяка точка на планетата, при това за под час, DAPRA разработва свръхзвуков летателен апарат, който би могъл да се превърне в гръбнак на американската военна стратегия. Дори да стане, това вероятно ще е след десетилетия, тъй като тестовете тепърва са в начален етап, а параметрите на Falcon HTV-2 са такива, че трудно човек ги осмисля. А това само по себе си е сериозна пречка за скорошно въвеждане (евентуално) на Falcon (Force Application and Launch from CONtinental United States) на въоръжение.

Falcon (от англ. Сокол) е съвместен проект на DARPA и US Air Force, част от военната инициатива Prompt Global Strike, чиято цел е нанасяне на масиран военен удар във всяка точка на планетата в рамките на 60 минути.

В момента DARPA използва X-41 Common Aero Vehicle (CAV) като ракета-носител. USAF вече използва X-41 за много от своите ICBM ракети, тъй като може да развие скорост от 20 900 км/ч – достатъчно бързо да „вземе” разстоянието между Лондон и сидни за 49 минути. Това означава, че голяма част от целите ще са в обсег до половин час или по-малко.

Клиновидният „Сокол” е суборбитален (не достига т. нар. „първа космическа скорост” от 7,9 км/сек) летателен апарат, който се изстрелва от Х-41. Неговата конструкция и обшивка са изградени основно от екзотични материали, чиято главна цел е да го защитят от екстремните температури, които се развиват при скорост от Mach 20.

DARPA вече направи два тестови полета - през 2010 и 2011, чиято цел е била събиране на подробни данни и телеметрия от полета. Лошото е, че и двата полета се провалиха след около 10-ина минути (от предварително планирани 30).

Ако тази технология оцелее и надмогне технологичните предизвикателства, американските военни се надяват да използват същата пускова технология за извеждане на малки спътници в орбита.

 

Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 64213
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 84551
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 50003
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.