Премахват лихвите от прогнозните сметки за парното

Екслузивно
Сряда, 27 Януари 2021
Видяна: 1122 пъти | Добавена: 08:46 | 28.02.2013 | Източник: Днес
без лихви върху прогнозните сметки за парното

Премахването на лихвите върху прогнозните сметки за парно ще обсъжда днес Столичният общински съвет.Това е една от мерките, около които се обединиха миналата седмица столичният кмет Йорданка Фандъкова, общинските съветниции представители на потребителски организации за решаването на проблема с високите сметки за парно.

Според кмета на София, е несправедливо абонатите да заплащат лихви върху суми за количество топлоенергия, което още не се знае дали са изразходвали, пише БТА.

По предложение на Фандъкова по случая с високите сметки беше създадена и работна група от експерти от Техническия университет, представители на потребителски организации други граждански организации, която да направи независими проверки на работата на абонатните станции, да провери изчисленията на фирмите за дялово разпределение и да предложи мерки за по-добро отчитане и обслужване на абонатите на "Топлофикация София". В Столичния общински съвет беше създадена и друга работна група, в която участват представители на всички политически сили, които да набележат мерки за подобряване на работата на "Топлофикация София" с техните абонати.

Сред предложенията, които столичният кмет направи, след срещи с потребителски организации, за подобряването на взаимоотношенията между абонатите и "Топлофикация", са още въвеждането на таван на процента на сградна инсталация, който плащат хората, както и създаването на механизъм, чрез който абонатите на "Топлофикация" да могат да заплащат определена фактура, а не както е сега - изплащането да започва от най-старата фактура. Фандъкова се обяви още за евентуално спиране на делата срещу абонати, докато не се докаже, че сметките им са реални.

Столичният кмет поиска още "Топлофикация" да въведе система за предварителна проверка на сметките за отопление на гражданите, фирмите за дялово разпределение да проведат кампании, в които да обучат представители на етажната собственост как да правят самоотчет на уредите, както и "Топлофикация" и фирмите да уведомяват писмено преди началото навсеки отоплителен сезон своите клиенти за прогнозния дял, по който ще бъдат изчислявани сметките им. Вносители на доклада за подобряване на отчитането и обслужването на абонатите на "Топлофикация" са Елен Герджиков, Николай Стойнев, Желю Бойчев, Вили Лилков.

С 3,83% ще падне цената на топлинната енергия от " Топлофикация София ". Държавната комисия...
eye 1061 13:37 | 20.03.2013
Още преди да започнат протестите беше поискана проверка на сметките за парно . Това каза пред БНТ...
eye 2142 10:34 | 04.03.2013
Премахването на лихвите върху прогнозните сметки за парно ще бъде обсъждано на Столичния общински...
eye 2079 13:03 | 26.02.2013
Половината от декемврийските сметки за парно в столицата са по-високи от очакваното. Това показват...
eye 921 15:57 | 23.01.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 64393
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 84738
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 50238
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.