Плазма от вода замества парното

Екслузивно
Понеделник, 10 Август 2020
Видяна: 1410 пъти | Добавена: 20:48 | 15.11.2012 | Източник: btv
плазма от вода замества стандартното отопление

BИзобретение, което може да замени парното, да осигури изгаряне на отпадъци, включително най-опасните, без да остане дори прах, което може да топи и най-твърдите материали демонстрираха лидерът на КТ Подкрепа д-р Константин Тренчев и инж. Борислав Борисов. Установката е в процедура на патентоване в Женева. По думите на Тренчев изобретението се състои в метод за получаване на плазма от вода, като резултатът от процеса също е вода. Водата се намира в резервоар, с циркулационни помпи се качва до две дюзи, стоящи една среща друга, откъдето тя изтича.

При прилагане на определен ток, който първоначално се взема от мрежата, но е трансформиран по определен начин, който засега Тренчев не желае да обяви, се получава и процесът. Той специално уточни, че ще бъде грешка, ако се каже, че водата се запалва, макар че така изглежда.

Такава установка може да гори по средата на хола и няма нужда от никакви комини, поясни лидерът на КТ Подкрепа. Той каза, че изобретението може да се приложи за отопление и за битова гореща вода. Освен това пламъкът може да се оползотворява.
За целта той и колегата му инженер Борисов са направили специален топлообмен.

Апаратурата може да се използва за обработка на повърхности, тъй като чрез обработка с плазма материалите придобиват особени свойства на повърхността, посочи още Тренчев. Той допълни, че изобретението може да се използва и за получаване на наночастици.

Пред представители на академичната и индустриалната общности и медии Тренчев и инж. Борисов демонстрираха как за секунди се стопява и изпарява волфрам, кварц, свръхтвърда неръждаема стомана, керамика, а също как се унищожават отпадъци.

Волфрамът се топи при 3 420 градуса, а се изправя при температура от 6 000 градуса, отбеляза Тренчев. Той препоръча на наблюдателите след експеримента да проверят в лабораториите си материалите и ще установят, че са били свидетели на топене и изпаряване именно на посочените.

Ако някой иска, нека да пробва с класически пламък от пропан-бутан да се опита да ги загрее, добави лидерът на синдикалната структура. Той изтъкна, че това е евтин, прост метод, който може да се използва в различни сфери на бита и живота. Той разказа, че двамата с инж. Борисов с много труд са направили установката и не са получавали финансиране от държавата.

Всичко е направено на ръка, с изключителен труд. Основно от инженер Борисов и от мен, поясни Тренчев. По думите му, в процеса, който беше демонстриран, има малък процент електролиза, който може да обясни около 5% от получения феномен.
Други фактори са тези, които обясняват изключителната сила на процеса, категоричен бе той и посочи като един от тях термичната деструкция на водата.

Образуваните по този начин водород и кислород след това рекомбинират и може да се каже, че реално има и компонент браунов газ, само че получен по друг начин.

Константин Тренчев не е оптимист относно приложението на изобретението в България. Той каза, че вижда по-перспективно бъдеще на проекта извън България.

Тренчев съобщи данни на Българска стопанска камара, според които 80% от мениджърите нямат висше образование. Това са хора, назначени капиталисти. Ценностната им система е S класата, руса или черна Златка, коментира лидерът на КТ Подкрепа. Според него нито държавата, нито българският бизнес би проявил сериозен интерес.

Той допълни, че изобретението е видяно от министър.

Лидерът на КТ Подкрепа повдигна въпроса защо невероятните български изобретения като брауновия газ, принципът на ксерокса, компютърът не са правени тук. Да, те са направени от българи, но не тук, подчерта той.

Представители на протестиращите са против  Обществения съвет, който ще се създаде към бъдещия...
eye 739 09:47 | 01.03.2013
Ще се сработя с новата власт, защото съм диалогичен човек и се надявам правителството да не обърне гръб...
eye 1062 11:19 | 07.06.2013
Половината от декемврийските сметки за парно в столицата са по-високи от очакваното. Това показват...
eye 876 15:57 | 23.01.2013
Всички декемврийски сметки за парно с ръст над 21% спрямо декември 2011 г. да бъдат проверени, поиска...
eye 954 14:17 | 15.01.2013
Подменените тръби на парното също гарантират по-малък разход и загуба на енергия при преноса й Снимка:...
eye 890 19:06 | 13.12.2012
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 63945
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 84145
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 49746
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.