Отворено писмо на Теодор Иванов до Дейвид Камерън

Екслузивно
Понеделник, 17 Февруари 2020
Видяна: 4624 пъти | Добавена: 17:02 | 26.03.2013 | Източник: чудеса.нет
вижте отвореното писмо на българина теодор иванов до дейвид камерън-

Уважаеми г-н Дейвид Камерън

Пиша ви като български гражданин и човек . Винаги съм се отнасял с уважение и възхищение към постиженията, които Великобритания е дала на съвременния свят. Но през последните месеци ставаме свидетели на една ужасяваща кампания, насочена срещу българи и румънци, срещу два народа….  

Нима е редно да се противопоставят едни групи хора на други, а още по-малко народи? Европа е видяла достатъчно конфликти и антагонизми. Нека бъдещите поколения и децата на Европа да живеят в разбирателство и взаимно уважение! Нека водещото в нашите отношения да бъде почтеността, равенството и зачитането на другия! Нека не се позволява на популизма, и ксенофобията да развалят българо-английските отношения и да поставят гражданите на една бедна балканска страна в условията на сегрегация и явна дискриминация от модерния свят!

За да се избегнат по нататъшни несправедливости, относно третирането на български граждани в Обединеното кралство, моля да се вземат под внимание следните доводи:

1) Категорично спиране на категоризацията на целия български народ като потенциален имигрант, престъпник и какво ли още не. Не бива да се забравя, че имигрантите са само част от народа, но дори и като малка част, имат своето човешко достойнство и права, които следва да бъдат уважавани.

2) Ако някои имигрират в Англия това е, за да търсят работа, за да се трудят. Престъпление ли е човек да търси работа и да се бори за по-добър начин на живот на своето семейство? Не бива да се забравя, че със своят труд емигрантите дават своя значим принос за благосъстоянието на Великобритания.

3) Не бива целият натрупал се през последните десетилетия негативизъм по отношение на имигрантите да се стоварва върху българите и румънците. Вие добре знаете, че след Втората световна война Великобритания бе обект на значителна имиграция от цял свят. Имиграция, която не само допринесе за възстановяването и възхода на Великобритания, но и създаде редица сериозни проблеми. Трудности, които ескалират сега, по време на една от най-сериозните икономически кризи на нашето време,  и които се използват от редица опозиционни на вас партии за популистки цели.

Завършвам писмото си с искрен призив, да се спре опетняването на българския народ! Вярвам, че Вие, също като мен, обичате страната си и ще разберете какво чувства всеки един българин, когато обиждат страната му!

        

 

Част от волейболните фенове, които посетиха мачовете на българския национален отбор срещу Аржентина,...
eye 1679 09:51 | 25.06.2013
Прочетох с голям интерес отвореното писмо до вас на Ралица Бехар, българка, която е учила във...
eye 2174 11:18 | 18.03.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 62275
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 82460
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 48002
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.