Няколко тънкости за това,как да накарате някого да ви хареса

Екслузивно
Неделя, 23 Февруари 2020
Видяна: 1770 пъти | Добавена: 11:39 | 01.05.2013 | Източник: inews
няколко тънкости за това,как да накарате някого да ви хареса

Ако искате хората да ви харесват, накарайте ги да се чувстват добре . Принципът е елементарен - ако някой ви срещне и ви накара да се почувствате добре заради вашата собствена личност, ще го харесате и ще търсите повод да се срещнете с него отново, за да усетите пак онова приятно чувство от първата среща.

За жалост, тази тактика е рядко използвана, защото хората са концентрирани изцяло върху себе си и околните не ги интересуват. Поставяме желанията и нуждите си преди желанията и нуждите на останалите. И все пак ако някой те харесва, той ще направи всичко възможно, за да те направи щастлив.

Следващите комуникационни трикове ще ви помогнат да се фокусирате върху човека и да го накарате да се чувства добре в кожата си.

Голямото "три”

Мозъците ни сканират автоматично обстановката и разпознават приятел от враг. Затова, когато срещнете нов познат, старайте се да излъчвате правилните невербални знаци, за да приеме сигнала като приятелски.

Трите важни детайли са веждите, наклона на главата и усмивката.

Вежди

Има едно движение с веждите, което представлява бързо повдигане и сваляне. Когато хората се доближават едни до други, те правят това неволно и така показват, че са приятелски настроени.

Наклон на главата

Онова движение, при което леко навеждате главата си от едната на другата страна. Това отново е сигнал, че този човек не е заплаха, защото открива своята каротидна артерия. Тази артерия е основният източник на кръв за мозъка, затова ако бъде засегната по някакъв начин, може да причини сериозни мозъчни травми и дори смърт до няколко минути. Показвайки точно тази част от врата (дори съвсем неосъзнато) е показател, че няма никаква заплаха.

Усмивка

Усмивката изпраща съобщение "Харесвам те”. Когато се усмихнете на някого, те трудно ще сдържат своята усмивка.

А знаете ли, че усмивката отделя малко количество ендорфин в мозъка? Това доставя приятно усещане и, когато се усмихвате, вие се чувствате чудесно. Ето защо се усмихвайте по-често и предизвиквайте чуждите усмивки, за да се чувстват околните по-добре и причината да сте вие.

Съчувствие и съпричастност

Когато показвате съчувствие, разкривате, че вниманието е фокусирано върху събеседника ви и вие наистина му обръщате внимание. И, понеже в повечето случаи хората са фокусирани върху себе си, се чувстват много добре ако вниманието е насочено към тях.

Избягвайте да повтаряте дума по дума казаното от събеседника ви, защото папагалстването често звучи пренебрежително или иронизиращо.

Основната формула за съчувственото изказване е "Значи ти...”. Това концентрира вниманието върху другия и избягва вашата личност. Ако се замислите, ще си дадете сметка, че имаме навика често да казваме "Аз разбирам как се чувстваш.” Тогава другият автоматично казва "Не, ти не разбираш как се чувствам, защото ти не си аз.” Именно за избягване на подобни нелепости, ползвайте по-изпитаната "формула” и съсредоточете вниманието си върху другия.

Ласкателство

Най-ефективният начин да поласкаете някого е да му позволите сам да го направи. Трябва да сте по-уверени в себе си, когато правите комплимент.

Услугата

Бенджамин Франклин изследвал човешкото поведение и установил, че ако помоли колега за услуга, той/тя ще го хареса повече, отколкото ако не помоли. Това станало известно като Ефектът на Бен Франклин.

Ако попитате някого за услуга ще го харесате повече, защото ще ви е помогнал. Случаят обаче не е този. Когато молите някого за услуга, ситуацията не се върти около вас, а около този, който ще ви помогне. Но не прекалявайте, защото Бенджамин Франклин казва: "Гостите са като рибите - започват да миришат след три дни” (както и хората, които молят прекалено често за услуги.

Най-важното е да поставите другите преди вас и да пренебрегнете егото си. Говорете с любов и ще получите любов.

Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 62346
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 82530
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 48072
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.