Николай Колев - Босия ще съди полицията

Екслузивно
Вторник, 02 Юни 2020
Видяна: 1222 пъти | Добавена: 14:53 | 03.12.2012 | Източник: Вести
босия ще съди първо районно пу

Ще заведа дело срещу началника на Първо районно управлени е. Той е пряко отговорен за това, което стана с мен, заяви Николай Колев - Босия , който бе арестуван на 20 ноември пред парламента, след като хвърли, както беше предупредил, развален домат по сградата.

Сега той смята да заведе дело "за морални и материални щети, за физически тормоз, за неизпълнение на закона".

"Не ми направиха медицински преглед, въпреки че аз имам хронични болести. Все пак съм човек на възраст. Имам високо кръвно, имам диабет, имам един инфаркт прекаран. Отказаха ми медицински преглед. И когато аз настоявах на четвъртия час някъде дойде една лекарка, премери ми кръвното и се оказа, че е 190 на 110.

При това положение, аз изобщо не трябваше да влизам в килия или ако бяха го измерили - нямаше да ме вкарат в килия. Въпреки това те ми нарушиха правото", разказа Босия пред БГНЕС.

Той каза, че му е бил отказан достъп до телефон, за да се обади на близките си и да ги предупреди, отказано му е било и да се обади на адвокат.

"Има достатъчно неща, които те са нарушили и ще си носят съответните отговорности. Да не говоря, че при арестуването ми, нито един от тях не се представи, макар че по устав и по закон, са длъжни", разказа още Николай Колев.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА


Домати полетяха към Парламента

415|4836824.11.2012

Той казва, че са го арестували 10-15 полицаи, но на мястото е имало общо над 40.

"Аз искам да видя и тази заповед за изпращането им там - на какво се основава. След като аз съм им пратил една седмица преди това моя протест и какво ще правя, те имаха достатъчно време да потърсят контакт с мен и от институциите, и от МВР, и от прокуратурата, тъй като аз написах, че ще отида сам да протестирам. Ще питам тези пари, които са дадени там, откъде са ги взели и кой сега ще ги поеме тези финанси", посочи Босия.

По думите му, той е останал в ареста 9-10 часа, защото "имаше много силни протести - телефонни и те се уплашиха и ме изгониха".

"Между другото аз отказах да напусна, казах им, че задържането ми е за 24 часа, аз не съм превъзпитан и като изляза ще направя същата грешка, но те въпреки това, ме изгониха", разказа Николай Колев.

Бил е привлечен като обвиняем за противообществени прояви, с възможно наказание пробация и до две години затвор, но производството е било прекратено. Наложена му е  глоба по силата на Указа за дребно хулиганство.

"След като са прекратили с постановление, заведеното срещу мен дело, те са го върнали в МВР и са ме глобили с 200 лв. Същите тези, които ми нарушиха правата, искат да им дам и 200 лв.", каза той.

Категоричен е, че няма да плати парите, дори посочи, че това са "нагли провокации". "Аз ще си ги осъдя и с парите, които взема от тях ще зарадвам някоя детска градина по всяка вероятност", сподели Босия.

След "доматения" протест, той смята да създаде център, който да създава стратегии, програми нови структури, нови схеми на държавни институции и да подготвя кадри. Според него е необходимо създаване на "Граждански университет", чиято цел е да издири и подготви политически, организационно и експертно хора с чиста биография, капацитет и морал.

В блога си, и днес Николай Колев - Босия пише, че "Демокрацията не е в опасност, у нас тя просто е мъртвородена. Тя, демокрацията, няма нито институции, нито има създадени ментални промени в главата на българина, за да може да я защити".

Според него трябва да се изработи нова Конституция и това може да стане в рамките на две години.

Босия смята, че всички "тъй наречени политически партии у нас" са шайка престъпници. Той посочи, че първият и най-голям удар върху Конституцията, се нарича политическа партия.

София. Стотици българи, вдъхновени от поет с рошава коса, протестираха пред сградата на парламента в...
eye 1068 11:53 | 25.11.2012
Г-н Бойко Борисов и върхушката на ГЕРБ направихте институциите за посмешище. Това каза от трибуната на...
eye 1086 13:38 | 21.11.2012
Повече от 40 полицаи следяха протестната акция на Николай Колев-Босия пред Народното събрание. Той...
eye 1232 11:30 | 21.11.2012
Труп на мъж на видима възраст около 55 години бе намерен днес следобед на гара Генерал Ковачев между...
eye 56359 18:27 | 04.12.2013
30-годишна неправоспособна шофьорка бе задържана с 3,27 промила алкохол , след като се блъсна в...
eye 51562 14:59 | 22.11.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 63753
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 83970
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 49533
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.