Мъжете, които помагат в домакинската работа за зле в леглото

Екслузивно
Неделя, 20 Януари 2019
Видяна: 48448 пъти | Добавена: 15:47 | 31.01.2013 | Източник: inews
не го пускайте в кухнята-

Не може да не сте чували израза "пътят към ада е постлан с добри намерения”. Интересното е, че той може да бъде приложен с пълна сила що се отнася до отношенията между мъжете и жените в домакинството.

Повечето жени, които са намерили половинката си, твърдят, че не би било никак лошо ако избраникът им помагаше повече в домакинските задължения. Това, което не знаят обаче е, че по този начин ще получат по-малко секс.

Съпрузите, които прекарват повече време традиционно женски домакинска работа като готвене, почистване, пазаруване и прочие, правят  по-малко секс, отколкото тези, които се занимават с по-мъжествен задачи, пише Daily Times.

"Нашите резултати показват нагледно важността на социализираните роли с цел сексуална честота в хетеросексуален брак", казва водещият автор Сабино Корнич от  Центъра за академични изследвания в Хуан март институт в Мадрид.

"Двойки, в които жените участват повече в домакинската работа, а мъжете се занимават повече с традиционно мъжки задачи - като работа, плащане на сметки, и поддръжка на автомобила и тн. правят по-често секс”.

Мъжете в изследването заявили, че са правили секс средно по 5,2 пъти в месеца преди проучването, докато жените отчете 5.6.

"Резултатите показват, че наличието на полово набор от сексуални сценарии, при което традиционното представяне и показване на пола е важно за създаването на сексуалното желание и изпълнение на сексуална активност", коментира Корнич.

Въпреки това, авторите на изследването спират на аргумента, че  от време на време в къщата съпрузите трябва да си сложат и престилки.

"Мъжете, които отказват да помогнат в домашните задължения за по-застрашени от възможността за конфликт в брака. А това неминуемо води до намаляване на желанието и на жените”, се казва още в изследването.

"По-рано изследвания е установено, че семейно удовлетворение на жените наистина е свързано с участието на мъжете в общата домакинския труд, който обхваща задачите, които традиционно са извършени от мъже и жени."

Много жени не могат да прекратят връзката си, дори и ако са нещастни в нея . А връзка, която не е...
eye 1783 18:31 | 21.05.2013
Мечтата на всеки е да открие формулата за успешна и хармонична любовна връзка . За жалост, аз също не...
eye 3091 12:36 | 20.12.2012
Факт е, че повечето хора (както мъже, така и жени) обичат сутрешния секс . Неудобствата от типа на...
eye 2630 11:56 | 20.12.2012
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 57059
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 77212
захари бахаров се поболя заради постановка
Захари Бахаров се боля заради постановка, която игра на студа в дъжда. Актьорът вече втори ден...
eye 48074
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.