Мъжете, които помагат в домакинската работа за зле в леглото

Екслузивно
Сряда, 15 Юли 2020
Видяна: 53990 пъти | Добавена: 15:47 | 31.01.2013 | Източник: inews
не го пускайте в кухнята-

Не може да не сте чували израза "пътят към ада е постлан с добри намерения”. Интересното е, че той може да бъде приложен с пълна сила що се отнася до отношенията между мъжете и жените в домакинството.

Повечето жени, които са намерили половинката си, твърдят, че не би било никак лошо ако избраникът им помагаше повече в домакинските задължения. Това, което не знаят обаче е, че по този начин ще получат по-малко секс.

Съпрузите, които прекарват повече време традиционно женски домакинска работа като готвене, почистване, пазаруване и прочие, правят  по-малко секс, отколкото тези, които се занимават с по-мъжествен задачи, пише Daily Times.

"Нашите резултати показват нагледно важността на социализираните роли с цел сексуална честота в хетеросексуален брак", казва водещият автор Сабино Корнич от  Центъра за академични изследвания в Хуан март институт в Мадрид.

"Двойки, в които жените участват повече в домакинската работа, а мъжете се занимават повече с традиционно мъжки задачи - като работа, плащане на сметки, и поддръжка на автомобила и тн. правят по-често секс”.

Мъжете в изследването заявили, че са правили секс средно по 5,2 пъти в месеца преди проучването, докато жените отчете 5.6.

"Резултатите показват, че наличието на полово набор от сексуални сценарии, при което традиционното представяне и показване на пола е важно за създаването на сексуалното желание и изпълнение на сексуална активност", коментира Корнич.

Въпреки това, авторите на изследването спират на аргумента, че  от време на време в къщата съпрузите трябва да си сложат и престилки.

"Мъжете, които отказват да помогнат в домашните задължения за по-застрашени от възможността за конфликт в брака. А това неминуемо води до намаляване на желанието и на жените”, се казва още в изследването.

"По-рано изследвания е установено, че семейно удовлетворение на жените наистина е свързано с участието на мъжете в общата домакинския труд, който обхваща задачите, които традиционно са извършени от мъже и жени."

Много жени не могат да прекратят връзката си, дори и ако са нещастни в нея . А връзка, която не е...
eye 2104 18:31 | 21.05.2013
Мечтата на всеки е да открие формулата за успешна и хармонична любовна връзка . За жалост, аз също не...
eye 3642 12:36 | 20.12.2012
Факт е, че повечето хора (както мъже, така и жени) обичат сутрешния секс . Неудобствата от типа на...
eye 3031 11:56 | 20.12.2012
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 63880
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 84081
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 49674
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.