Модерният цвят на 2013 ще бъде изумрудено зелено

Екслузивно
Сряда, 23 Септември 2020
Видяна: 3697 пъти | Добавена: 19:00 | 26.12.2012 | Източник: raboteshtomomiche
цветът на 2013-та – изумрудено зелено

Ако досега сте се чудили кой ще е цветът на настъпващата година, вече знаете.

Компанията Пантон съобщи, че изумрудено зеленото ще бъде цветът на 2013-та , заменяйки мандариново оранжевото, който беше цветът на тази година. Компанията коментира, че мандариново оранжевото предоставяло енергия, необходима ни, за да презаредим батериите и да продължим напред, а изумруденият цвят е ярък, сияен, тучен, жив, като засилва усещането ни за щастие, вдъхновявайки проникновение и увеличавайки баланса и хармонията.

Всеки декември Пантон обявява прогнозата си за следващата година, а сред другите цветове, които са ставали цвят на годината, са тюркоазеното, цвят мимоза и син ирис.
Що се отнаса до изумрудено зеленото, то най-често този впечатляващ цвят се свързва с бляскави скъпоценни камъни, възприеман е като изискан и луксозен. Още от древността този нюанс е бил цветът на красотата и новия живот в много култури и религии. Това е също и цветът на растежа, подновяването и просперитета, никой друг цвят не внушава обновление така както зеленият. От векове много страни са избирали зеленото като символ на излекуването и единството.

Според изпълнителния директор на клона на Пантон, занимаващ се с проучванията Леатрис Айземан, времето на зеленото отново е дошло.
"Цялото семейство на зеленото е много силно, минавайки през 90-те докато се фокусираме върху природата, така че то не е ново, но това, на което трябваше да обърнем внимание и да преразгледаме беше психологическата страна: изумруденото е толкова балансиран цвят, а балансът е нещо, което трябва да вземем и в което да се заслушаме," обяснява тя.
Айземан добавя: "То е цвят на развитие, обновление, излекуване, обединение и възстановяване - думи, от които всички ние толкова се нуждаем в този момент."

На модния подиум, изумруденото вече е забелязано в колекциите за 2013-та на Майкъл Корс, Нанет Лепор и Вивиен Там.

Колчи (Colcci) е огромна бразилска компания, както се полага на страна с огромни размери. Тя е...
eye 1678 19:32 | 14.04.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 64055
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 84331
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 49859
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.