Люси Дяковска: Изпратих писмо на майка си че харесвам жени

Екслузивно
Вторник, 22 Юни 2021
Видяна: 2193 пъти | Добавена: 19:42 | 14.11.2012 | Източник: 24 Часа
люси дяковска

- Люси, очаквахте ли да излезете от къщата на "ВИП Брадър" снощи (в понеделник вечерта - б. а.)?

- Не знам. Когато отидох на сцената при Ники Кънчев, изгледах кратко видео с моите най-добри моменти от шоуто. Тогава ми стана ясно, че вече нямам причина да искам да остана в къщата. Защото видях, че вътре съм казала абсолютно всичко, което исках. Категорично нямам и стремежа да нося някаква титла. Има други хора в къщата, на които много повече би им помогнала. Моят живот е в Германия, а там нищо не ми носи тази титла на победител.

- Близките ви как приеха участието ви в шоуто?

- Моята майка беше първият човек, с когото се чух снощи. Тя много плака. От една страна, от радост, а от друга - тя много искаше аз да победя. Винаги е повтаряла на мен и на брат ми: "Вие трябва да сте номер едно!" И точно заради това понякога е имало разминаване в нашите идеологии.

Снощи обаче се убедих, че тя вече е разбрала, че не е важно да си номер едно, а да постигнеш личен успех за себе си. Тя видя, че аз го постигнах. Сигурна съм, че моето участие е помогнало и на други хора. Такива, които са си задавали въпроса: "Струва ли си да направя стъпката към откровението?" Аз ще им отговоря, че няма по-хубаво нещо от това.

- Защо не казахте на майка си, че Камелия ще бъде с вас в къщата?

- Да, тя не знаеше, че Камелия ще влезе. Всъщност майка ми беше против и аз да участвам във "ВИП Брадър". Тя се притесняваше от това, че може да бъда показана пред зрителите като някого който не съм. Основните й тревоги бяха, че моят сексуален начин на живот ще бъде показан по някакъв грозен начин и ще бъде парадирано с това нещо. Затова имахме голям сблъсък преди няколко месеца и оставихме нещата недоизказани.

- Срамували ли са се някога родителите ви от това, че харесвате жени?

- Никога не са се срамували. Имало е години, в които им е било притеснено. Най-вече заради писания в жълтата преса. Това ги караше да се чувстват некомфортно. Всъщност те намериха тази смелост и прескочиха себе си - да обърнат гръб на единици хора, недоброжелатели, които са навсякъде. Не само в България, и в Германия има нетолерантни хора.

Да, със сигурност не е лесно да си родител на човек, който е различен. Но баща ми ми каза: "Няма нищо по-хубаво от това да застанеш до детето си и да го подкрепиш, без да имаш никакви притеснения. Тогава и ти си толкова щастлив, колкото и то самото."

- Вие кога осъзнахте, че сте хомосексуална?

- Аз винаги съм го знаела. От дете. И не си задавах въпроси дали това е нещо грешно.

- Кога казахте на майка си?

- Написах й едно писмо, беше през 1999 г. Аз бях в Германия, учех в колежа Stage School of Dance & Drama. Спомням си, че й пратих факс, защото истинските писма пристигаха много бавно. Това отнемаше поне 2 седмици. По това време имах връзка с едно момиче и вече не исках да крия това, което ми се случва в личния живот. И написах на майка ми, че харесвам жени. След това тя веднага ми се обади по телефона и ми каза: "Всичко е наред. Обичам те."

Баща ми още не знаеше. И аз я помолих да не му казва.

- Как съобщихте на баща си?

- Беше много интересно. Между другото, когато Любен Дилов беше в къщата като гост-звезда, показа една закачалка и каза: "Ей тая закачалка е от един страхотен хотел във Виена." Погледнах я, видях логото и извиках: "Това е "Ана гранд". А в този хотел съм отсядала много пъти и точно в него, горе в моята стая, аз казах на баща си, че харесвам жени. Това беше през 2002 година. Точно три години след като майка ми живя с тази тайна. На нея много започна да й тежи. По това време аз станах публична личност, в Германия всички ме познаваха.

В началото не говорех за това и в интервютата, защото исках първо да изясня това с моето семейство. Беше ми много некомфортно, бях притеснена.

С баща ми се засякохме се във Виена. Аз бях там с групата си No Angels, а той е оперен певец и покрай работата си много често пътуваше до Австрия. Обадих му се и му казах: "Ела в хотела при мен. Искам да ти кажа нещо много сериозно." Спомням си, че бяхме легнали на леглото в стаята ми и си говорехме. И тогава аз му казах, че харесвам жени. А той ми каза: "Добре де, това ли е?"

- В студиото при Ники Кънчев той каза, че през цялото време си е мислел, че ще му съобщите, че сте болна от СПИН.

- Това не го знам. Той затова ли така реагира: "Е, това ли е?" А аз бях подготвила една реч, която така и не казах.

След това ме попита дали майка ми знае. И беше много възмутен как може да кажа на нея, а на него - не.

- Родителите ви как приемат вашата приятелка Камелия Веселинова?

- Този път не криех. Запознах ги още в самото начало на връзката ни. Видях Камелия в едно заведение в София преди година и половина. Тя работеше там. И досега разказва, че ме е харесала първа и е много горда с това. Паснахме си много бързо.

Тогава имах и концерт в Плевен заедно с група "Те". Беше на площада и целият град беше там. Всички скандираха името ми. Най-отпред бяха застанали и майка ми, и баща ми. Камелия също беше там. Тогава се запознаха. Майка ми веднага се влюби в нея, много я хареса.

Сега им ходим често на гости. Камелия обожава Плевен. Там времето е спряло, въпреки че от икономическа гледна точка не е много добре. Ходим и при баба ми, която винаги готви мусака, супа от тиквички, огретен от тиквички. И баница с тиква.

- А вие познавате ли родителите на Камелия?

- Да, запознахме се също още в началото на връзката ни. Те живеят в "Кремиковци". Приемат ме и всичко е наред. Когато отидем там, пък ни приготвят баница със сирене - много е вкусна.

Родителите ни още не се познават.

- Как живеете в Германия?

- Двете с Камелия живеем в апартамент. Справяме се. Аз имам участия и често пътувам.

- Какво си спомняте от времето, когато заминахте в Германия?

- Отидох там през 1995 година, бях само на 18 години. Беше ми много трудно, че семейството ми го няма. Затова постоянно бях в училище - от 8 сутринта до 23 часа вечерта.

Спомням си, че заминах с малко пари. И ги изхарчих всичките много бързо. Купих си неща, които по това време в България не се продаваха - дискове, книги за певицата Мадона, която много харесвам. И заради това дълго време ядях пържени филийки със захар.

- Били сте на една сцена с Мадона, нали?

- Да, говорила съм си с нея. През 2007 година тя издаде албума си American Life. Тогава телевизия Ер Ти Ел направи цяло предаване, посветено на нея. Поканиха ме като голям неин фен да участвам в шоуто. И Мадона беше там. По време на рекламите си говорихме, съвсем тривиални неща. Срещала съм се няколко пъти и с Кайли Миноуг.

- Кой ви запозна?

- Моят най-добър приятел Марк. Той е танцьор, двамата дори дълго време живеехме заедно. Идва в България и по време на концерта на Миноуг тук преди 4 години. Той е основният танцьор, винаги е зад нея - с много татуировки и къса брада.

Срещнах Кайли за първи път на церемонията на Тhe World Music Awards в Монте карло през 2002 г. Тогава аз и момичетата от No Angels получихме награда за най-успешен и продаван немски изпълнител. В публиката беше и принц Алберт, а ние бяхме единствените които пяха на живо. Кайли пя след нас. И когато излизах от сцената, тя първа ни заговори. Каза ни: "Хей, момичета, страхотни сте!" А аз й махнах и тръгнах напред. Тогава Джесика от групата й каза, че аз съм най-големият й фен. А Кайли каза: "Върни се, нека да си поговорим." Виждали сме се още няколко пъти.

Пяла съм на една сцена и с Роби Уилямс.

- От какво е белегът над лявото ви око?

- Бях дете. Играех в градинката на баба ми, там премина цялото ми детство - в игра. Една съседка ме люлееше на люлка, която нямаше облегалка. И аз паднах върху остър камък. Текло е много кръв, но аз не съм плакала. Закарали са ме в болницата, където първо са залепили раната. По-късно вечерта пак съм я цепнала и отново баба ми ме е завела в болницата. Тя отвън плаче, а мен ме шият. Отново не съм плакала, а съм пеела на докторите през цялото време. Ето това бях аз като дете.

- Вие мислили ли сте да имате собствено дете?

- Да, ще видим.

Люси Дяковска е родена на 2 април 1976 г. в Плевен. Майка й е пианистка, а баща й Любомир Дяковски е оперен певец. Тя заминава за Хамбург през 1997 г. Приета е да учи в Stage School of Dance & Drama. Издържа се сама по време на цялото си следване, като работи в мюзикъла Buddy. През лятото на 2000 г. печели кастинг за попзвезди в Германия. Така се сформира и групата No Angels. Групата издава общо 5 албума, от които са продадени над 5 млн. копия. През 2003 г. се разделят. Събират се отново за кратко през 2007 г. Люси създава своя продуцентска компания Schmanky Records и купува студио. У нас става известна като част от журито на "Мюзик айдъл 2" през 2008 г.

„Изживях най-силната си любов, когато бях на 18, а той беше на 22 години”, споделя в интервю...
eye 3867 16:16 | 19.11.2013
Срамува се, че не стигна до финала на "Вип Брадър". Тервел Пулев потъна от срам и...
eye 3643 16:46 | 15.11.2013
Плеймейтката се страхува хубавата певицата да не се хареса на новия й мъж. Златка Райкова показа...
eye 2470 15:54 | 12.11.2013
Мира Радева иска да намери мъж за Ваня Червенкова . Няколко часа преди днешния лайф на "...
eye 1849 15:06 | 11.11.2013
Топ моделът Мариан Кюрпанов сподели пред Ирина Флорин и Мира Радева във Вип Брадър , че доста пъти...
eye 2435 13:07 | 08.11.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 64796
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 85324
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 50679
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.