Лили Иванова се опитала да изкара Митко Щерев педофил

Екслузивно
Четвъртък, 01 Октомври 2020
Видяна: 2362 пъти | Добавена: 14:44 | 25.11.2012 | Източник: Блиц
митко щерев и лили иванова


Митко Щере в е композитор, аранжор и пианист. През 1974 г. създава култовата група “Диана Експрес”. Сред най-големите им евъргрийни са “Утре”, “Душа”, “Блус за двама” и “Наследство”. Щерев е автор и на редица хитове на Лили Иванова , Емил Димитров, Васил Найденов, Мими Иванова, Маргарита Хранова и др. Негово дело са и едни от най-красивите мелодии в българското кино – “Осъдени души”, “Адаптация”, “Комбина”, “Дубльорът”, “Ла донна е мобиле”… През 1996 г. Съюзът на филмовите дейци в България го избира за филмов композитор на столетието.
Единствено пред “ШОУ” Митко Щерев даде най-откровеното си интервю, в което разкрива за пръв път свои дълго пазени тайни и разказва прелюбопитни подробности от контактите си с Емил Димитров и Лили Иванова.

- Митко, вярно ли е, че разводът с първата ти съпруга те е тласнал към алкохола?
- Разводът е сложно нещо, всеки един мъж не може да го преживее лесно, особено, когато има дете... Вечер си ходех на ресторант и на бар и си пиех нормално, и имах много гаджета, какво?!... Да кажем толкова, колкото Хачо Бояджиев! /смях/

- Толкова ли?!
- Ами, горе долу-толкова, да! С тази разлика, че Хачо много малко пиеше, пък аз си подпийвах! Но не дотам, че да падам. Ставам и си отивам. И това е било в периода, докато се оженя втория път.

- Уплаши ли се в един момент, че можеш да станеш зависим от алкохола?
- Уплаших се, защото не е хубаво всяка вечер да се пие. Но никога не съм бил алкохолик! Алкохоликът започва да пие от сутринта. Няма музикант, който да не е плейбой и да не пие, но вечер! Но

сериозният алкохолизъм е това, от което, Бог да го прости, Емил почина

Става сутрин и започва водка!

- Каква беше причината Eмил да пие толкова?
- И при гейовете, и при лесбийките, почти задължително е да присъства алкохолът.

- Кое от двете разби връзката им с Мариета?
- Мариета беше толкова влюбена, че тя не се интересуваше какъв е той! Тя просто не признаваше друг мъж! Мариета беше много чаровна жена. Много глупости чета в пресата... Трябва да се знае, че Мариета безумно обичаше Емил Димитров! И тя си умря с тази любов! Независимо каква беше сексуалната му ориентация! Тя му роди дете, което е плод на тяхната любов! Раздаваше се докрай да се грижи за Емил. Много добър и слънчев човек! Ако отиде един човек при нея и се разплаче, дори да има само 20 лв., ще му ги даде!

Но когато Емил напредна с алкохола и започна да пие и през деня, нещата вече излязоха извън контрол. То и при нормален мъж пак излизат извън контрол... Той пиеше от сутрин до вечер и живееше в един свой измислен свят. Въобще не знаеше какво става, това е голяма трагедия!

Мариета посегна към алкохола, защото не можа да понесе болката от това, че губи Емил!

Той си имаше вече официален любовник

който пътуваше като помощник-режисьор. Васил /Андреев – б. а./ – също си имаше официален любовник... Връзката между Емил и Васил се прекъсна може би 2-3 години преди да се запознаят Емил и Мариета.

- Истина ли е, че всъщност ти си направил “заварката” между Емил и Мариета?
- Мариета пътуваше на едно цяло турне с нас заради Емил! Преди да се познават! Тя беше толкова красива, че мъж като я види, изгубваше ума и дума! Пътуваше на собствени разноски с влака. Отсядаше в хотела, вземаше си стая и идваше на концертите. В ресторанта сядаше на съседна маса до нас.

Пръсна много пари, беше се побъркала по Емил!

Те й се пуснаха от оркестъра, но видяха, че няма да стане работата. А Емил много ме слушаше – аз му сядах от едната му страна, Васил - от другата. Един път, във Велико Търново беше, му викам: “Емиле, ще направиш ли нещо за мен?”. Той вика: “Какво?”. Казвам му: “Тук има една наша фенка! Дай да я сложим на нашата маса тази вечер, това за нея ще бъде върхът!”. А аз съм я предупредил. Викам: “Мариета, чакаш във фоайето, ако се уреди работата, идвам и те взимам!”. И... Емил ми казва: “Добре!”
Това става след ресторанта. После отидохме в стаите да се преоблечем и ще ходим на бар. Вземам Мариета и влизаме. Давам й моето място – до Емил. В интерес на истината, той като я видя, му падна шапката! Не беше я забелязал до този момент - беше късоглед и не виждаше! Никога не забелязваше какво става в залата – пееше с лещи. Васил се майтапеше по въпроса, викаше: “Не му обръщай внимание, той нищо не вижда в публиката, всичко е черно за него!”... Но като видя Мариета, се хипнотизира, не се откъсна от нея! Качиха се горе в стаята му и оттогава –

край – не се разделиха!

- Ти си още ученик, когато Емил те взема в “Синьо-белите”...
- Последната година в музикалното училище свирех в най-модерното заведение в Пловдив по това време. Дойде бас китаристът на Емил Димитров – Жоро Гърка - много красив млад мъж. Слушал ме дълго време как свиря, дойде при мене и ми предложи да отида в “Синьо-белите”.

След като научих репертоара и тръгнахме на турне, видях нещо, което не бях виждал дотогава. След концертите, половината от публиката стоеше навън и чакаше Емил да го види, да го пипне! Той беше супер звезда! Не смееше да излиза по улиците, защото половината град вървеше подир него! Имаше страхотни хитове – примерно “Писмо до мама”, на която като паднеше на колене накрая,

ревеше цялата зала, оркестърът, и аз също!

Отидох от ученическата скамейка при него и това беше страхотен късмет за мен! Емил Димитров получаваше от Франция всичко най-ново и понеже аз му правех аранжиментите, прослушвахме плочите и той ми обясняваше – ето, така се прави, така се прави... Емил ми показа как се прави шлагер, как се прави хит. Виждал съм го как композира. Рефренът на “Моя страна” го написа пред очите ми! Бяха и Мариета и Васил. Накарахме го да пее и думите на рефрена му дойдоха Отгоре явно – “Моя страна, моя България!”

Когато направи тази песен, не знам защо, не ми хареса да е за България. Тогава имаше някаква подозрителност у хората, когато се пише за България. Възприемаше се като някакво подгъване пред ЦК на БКП! И му казах: “Абе, Емиле, дай да го махнем това за България! Ще те започнат...” И наистина, той после си имаше големи ядове с тази песен! Маститите композитори и народните артисти от класическата музика усетиха, че това може да стане като химн на България и директно я забраниха! Накрая той казва: “Аз пак ще се върна”! И партийците решиха, че Емил пее за тези, които са избягали от България! Навлече си омразата на Съюза на композиторите.

- Ти видя ли се с Емил накрая, преди да си отиде?
- Да ме прости Господ, аз последните 5 години не исках да ходя при него. Той е голяма личност, аз го уважавах, не исках да го приема по този начин...

- Лили обаче му е помогнала в последните му дни...
- Това, което е направила Лили, можех да го направя и аз! Чак такава голяма помощ не е! Но фактът, че Лили се е сетила и си е отделила от времето, това й прави голяма чест! Нищо не мога да кажа, мога само до я поздравя! Аз не съм го направил, и нищо не казвам.

- Лили Иванова намеква в книгата си, че Емил е имал някакви аспирации като мъж към нея?
- /смях/ За мен е неморално да се описва случка с човек, който го няма вече! Много неморално! Как той седнал и я хванал за коляното, тръгнал с ръката нагоре и я погледнал сластно... Аз, като го познавам, а аз го познавам много добре, точно по това време, за което тя говори – това е невъзможно!

Емил беше любимецът на народа и е имал възможност да пипа коленете на много по-красиви жени! Защо точно нейните ще пипа?! Лили никога не е била жена тип манекенка, която като я видиш, да ти изтекат очите. Все едно аз сега да пиша, че съм бил любовник със съпругата на Емил Димитров! Отвратително!

- Между вас с Лили имало ли е някога искри?
- Не, не! Аз по принцип не си падам по певици! Има нещо съмнително в тази работа: аз не знам защо тази певица е с мен – дали иска да й напиша песен или ме харесва?!... А за Лили това е още по-невъзможно. Аз съм работил при нея, бил съм неин диригент – няма такъв случай при мен!

В “Маковете” отидох през 1971 година, когато Тончо Русев ми се обади, че са продадени 10 концерта в голямата зала в Двореца на спорта във Варна, а Лили се е изпокарала със съпруга си Иван Пеев - да отивам да спасявам положението!

- Но сте били близки приятели...
- Естествено, че сме били близки! Тя е държала децата ми на коленете си!

- Защо се засегна, че тя написа, че е дала 1500 долара за обучението на дъщеря ти Александра?
- Защото това е лъжа! Тя ме съди за една статия, в която коментирам лъжите й в книгата “Истината”, но аз се защитих в съда и тя загуби делото!

Не е вярно и че когато аз съм я запознал с първата ми съпруга, тя не е имала паспорт. Демек, тя е “партизанка”, а аз съм “педофил”! Така излиза! Представих в съда паспорта на бившата ми съпруга и се видя ясно на колко години е! Говорело се, че Тончо Русев бил агент на ДС... Не може да се пише така!

- Как се стигна до професионалния ти разрив с Лили?
- Окончателно нажежи нашите отношения с Лили един случай с цигуларя Васко Василев! Идва при мен и ми казва: “Ще може ли да участвам в концерта на Васко Василев и да изпея “Осъдени души”?”. Аз съм от хората, които не харесват Васко Василев. Той се опитва да се показва като такъв, какъвто не е! Има голямо желание да се представя в България като световна звезда, но няма нищо общо с това нещо! Когато един цигулар е световна звезда, той не свири в оркестър! А той е концертмайстор и там като се пусне една опера, се “търка” 3 месеца! И той “търка” всеки ден по 4 часа в операта като всички останали! Когато един човек е световен цигулар, той си има мениджър, той е солист и си има цена!

Това, че Васко Василев е световна звезда, е абсолютна лъжа!

Той никога не е бил звезда от ранга на Найджъл Кенеди!

Та тогава й казах на Лили, че аз не го харесвам този човек и да си изпее с него друга песен, а не “Осъдени души”! Но ми се обади една пиарка, започна да ме увещава. Казах: “Добре, но не искам тази песен да се заснема! Ако се заснеме, тогава ще поискам да ми платите 4000 лв.!”. И тогава те ме излъгаха! После това нещо се пусна по две телевизии, след това Лили отиде с Васко Василев в Пловдив на площада и пя песента за НДСВ! Аз побеснях. Обадих се на Лили, а тя ми каза: “Сега нямам пари, ще го потърся Васко Василев!” И... колкото ти си получи парите, толкова и аз!

Аз бях принуден да пратя на Лили нотариална покана, че не искам да ми пее песните , когато тя даде един концерт на много високи цени и приходът й беше някъде около 140 000 лв.! Но като се напише такова нещо, хората си казват: “Да, явно, то е за пари работата!”. А аз винаги съм искал от Лили това, което ми се полага по Закона за авторското право! И когато тя трябваше да преведе 8 процента от тези 140 000 лв. в “Музикаутор” на всички тези 26 композитори и 26 автори на текстове, аз я попитах къде са парите, преведени на мен – имам 7 песни и 7 аранжимента, тя ми каза: “Нищо няма да ти дам, не се занимавам с тези работи!”. Тогава аз й забраних да пее песните ми!

- Лили Иванова сега напълни зала “Арена Армеец”...
- Ако Лили е напълнила зала “Арена Армеец”, това е много радостно за попмузиката. Но аз не познавам друга певица или певец в света, който да направи голям концерт и да не си изпее хитовете, с които е станал звезда! Лили застана срещу Тончо Русев, Найден Андреев, Митко Щерев, Александър Петров, Асен Гаргов...! Ако аз съм на нейно място, щях да намеря начин да си оправя положението с тези хора. Защото явно грешката е в нея!

Но в момента аз не съм разочарован от Лили Иванова. Разочарован съм от културата на публиката! Аз никога няма да дам 70 лв., за да отида да чуя Том Джоунс, ако знам, че той няма да ми изпее “Дилайла” и “Зелените поля на моя роден край”! След като има такива хора, защо да я обвинявам нея?!... Четох някъде, че една възрастна жена е казала от името на много други като нея,

че е непочтено към пенсионерите

при положение, че Лили дава концерт в тази голяма зала, билетите да бъдат между 60 и 100 лв.! Та нали същите тези пенсионери са я направили звезда! Това са 15 000 места, можеше поне половината да бъдат по 10-15 лв.!

 

Без дълбоки бръчки по лицето си празнува днес рождения си ден примата на българската музика Лили Иванова...
eye 60707 11:40 | 24.04.2014
Лили Иванова ще пее за пръв път на сцената на Националната опера и балет в София . Уникалният...
eye 4051 12:39 | 12.12.2013
Още в средата на 60-те Лили Иванова  разбрала от ясновидка , че ще остане бездетна . Приятели я...
eye 3051 11:24 | 10.12.2013
63-годишната чеченка Людмила Йовчева е големия феномен в новия сезон на „ Х фактор ” и...
eye 4164 15:48 | 11.10.2013
Николета Лозанова се срина в очите на зрителите, още преди да е излязла за пръв път в ефир с новото си...
eye 4705 15:18 | 01.10.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 64074
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 84385
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 49874
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.