Латинка Петрова: Георги Калоянчев проправи пътеката на смеха в България!

Екслузивно
Вторник, 29 Септември 2020
Видяна: 2632 пъти | Добавена: 20:00 | 18.12.2012 | Източник: Блиц
латинка петрова: георги калоянчев бе гениален, поклон-


Актрисата Латинка Петрова, която влезе в задочен конфликт с Георги Калоянчев по повод негови думи срещу Георги Парцалев , искрено тъжи за кончината на големия комик. Ето какво сподели тя пред БЛИЦ.
- Г-жо Петрова, предполагам знаете, че Георги Калоянчев е починал. Актьорската гилдия понесе нова загуба. Вие пък имахте задочен конфликт с Калоянчев, който си позволи да коментира личния живот на Георги Парцалев. С какво ще запомните Калата и изчистихте ли спора между вас?
- Разбрах за нещастието. Вижте, професионален сблъсък между нас с Калоянчев не е имало. Ние сме хора с опънати нерви и в един момент, когато нашите разговори стават публични тайни и излизат от нашата кухня, тогава е болезнено за всеки артист. Но сега, когато осиротя главната театрална улица на София, на България, трябва да замълчим. Което е било дрязги, като между всички земляни, това е нормално, остава назад. Вижте, малко са хората, които са присъствали в театралния живот на България с такава енергия и са оставили толкова много смях. Хора като Калоянчев възпитаха у нас чувството за отговорност към театъра. В момента ми е безкрайно тъжно за Калата, защото аз помня от златните му години много. Всички седяхме като студенти в театъра на Сатирата, нямаше билети, трудно беше, за да гледаме отново и отново негови спектакли. Даже съм се питала: “Господи, колко енергия си събрал в един такъв мъничък човечец, за да може да направи такива блестящи роли?”
Това само артист може да го разбере – колко е труд, колко е талант, колко е гениалност

- Какво губи българската актьорска общност със смъртта на Калоянчев ?
- Губи много. Георги Калоянчев проправи пътеката на смеха в България. Колкото и сега да търсим комедианти от този вариант, няма. Калате бе уникален в това отношение. Първо защото той вярваше във всичко, което играеше. Той не повтаряше себе си от роля в роля. Той влизаше в абсолютно различни образи. Като захапеше роля, не пускаше. Малко актьори съм срещала, които играят от кора до кора. Без да излиза от образ, без да играе някой друг, без да играе от свое име. Просто захапваше ролята, както се казва. Това е титаничен дар от Бога. А Калата го имаше в пълна степен. Сега гилдията ще се усети осиротяла откъм една звезда, в най-хубавия смисъл на думата. За съжаление хора като него минават като метеори. Просто минават, блестят и си отиват във вечността. Той много страдаше, че рано трябваше да слезе от сцената. Аз знам, че му се играеше до последно. И всичките му сълзи бяха за това, че не може да каже на хората още от своите послания, а той имаше много какво да каже. Боже каква роля в Балкански направи. Много спомени от него имам.

- Защо се спречкахте заради Георги Парцалев ?
- Безкрайно ми е тъжно за думите, които си разменихме с Калата по повод Георги Парцалев . Но аз съм длъжна да браня този добър човек, защото той ми е доверявал много тайни. Стана ми безкрайно мъчно, че така върху паметта му се хвърля каквото и да е. Парцалев ми беше по друг начин скъп.

- Видяхте ли се с Георги Калоянчев след този ваш вербален спор...
- Не. Но вижте... Сега със сина му Ивайло, когото аз безкрайно уважавам, защото е чудесно момче, започнахме една пиеса. В никакъв случай не мога да кажа за Калоянчев лош, добър... Той беше гениален артист. Сега трябва да замълчим, защото наистина с него си отива една епоха в българското театрално и филмово изкуство, поклон.

Медия, на която съм давала много интервюта, ме нарече "кукундрела". Една от най-любимите...
eye 2094 15:58 | 09.05.2013
Популярната актриса Стоянка Мутафова чистосърдечно си призна, че й е писнало от танцовите изяви на...
eye 1677 14:25 | 08.05.2013
В „ Денсинг старс “ изиграх 8 танца, свалих 8 кила и се чувствам върховно!“, казва...
eye 2908 17:03 | 25.04.2013
Загадката е трудна и малцина са тези, които ще я познаят, въпреки че я гледат и аплодират на сцената на...
eye 5731 17:43 | 07.04.2013
Васил Попов, един от легегендарните ни комици, направил опит за самоубийство, признава самият той в...
eye 3730 13:24 | 22.01.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 64068
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 84366
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 49871
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.