Лара Банева е отвлечена, за да мълчи Брендо

Екслузивно
Сряда, 27 Май 2020
Видяна: 4130 пъти | Добавена: 07:52 | 25.03.2013 | Източник: Блиц
лара е жива, брендо ще мълчи


10-годишната Лара Банева е отвлечена , за да затвори устата на баща си - Евелин Банев-Брендо , за колумбийските и италианските си покровители в кокаиновия бизнес. Това е основната версия на разследващите у нас и в Италия.ндарт" високопоставен служител от МВР. Българинът трябва да поеме изцяло вината си като основен организатор на трафика на кокаин, който според италианското разследване е генерирало печалби за 26 млрд. евро в последните 5 г. - от края на 2007 г. насам. Отвличането на дъщеря му на 10 март трябва да гарантира, че Брендо няма да "пропее" нито за контрагентите си - братята Белуко от калабрийския клан Ндрангета, нито за доставчиците на белия прах от Колумбия.
Лара е жива , но не знаем къде я държат, признал пред "Стандарт" високопоставен източник от МВР-разследването. А мълчанието на Брендо е "злато". Неслучайно Евелин Банев не е дал нито един факт пред прокурора Николай Маринов, който го разпита в Милано, чрез който нашите разследващи да се опитат да намерят момичето. Според разследващи от ГДБОП на Брендо е даден знак, че Лара ще бъде жива и здрава, докато той си трае и остане най-високият разкрит бос в трафика на кока от италианското разследване. Мълчанието на Банев е още по-скъпо, след като дясната му ръка - италианецът Антонио Мелато, се разприказва как са организирали трафика на кока от Латинска Америка до Испания.

Италианските прокурори имат сметка да притискат Брендо и "Кокаиновите крале", защото Рим ще получи около 150 млн. евро, ако успее да вкара българина в затвора, коментират запознати. Това е половината от сумата, за която е установено, че Брендо и свързаните с него лица притежават като влогове в швейцарски банки. Според споразумение между Италия и Швейцария на Ботуша могат да претендират за половината от тези Е300 млн., ако успеят да докажат, че финансовите средства са придобити от престъпна дейност, твърдят източници на "Стандарт".

Вече е ясно, че два са основните разклонения на канала за трафик на кокаин. Първият е по море чрез специални кораби майки, които тръгват най-вече от Каракас, Венецуела. Те хвърлят дрогата в открито море, откъдето се взима от специално наети от бандата на Брендо яхти и по-малки кораби. Наемането на морски съд струвало на групата между 40 и 80 000 евро, твърдят от италианското разследване пред италианския сайт www.linkiesta.it. Човекът, ангажиран пряко с логистиката на трафика по море, е бил италианецът Антонио Мелато, който е роден в Падуа, но от години живее в Хърватска. Той, заедно със сина си, наемал лично корабите.

Матия Волтан, Луиджи Бруно Акампора и Нардото пък осигурявали GPS следенето на корабите и контролирали прехвърлянето на дрогата от корабите майки към малките морски съдове. След това кокаинът бил разтоварван в испанско пристанища, откъдето поемал най-вече към Германия, Холандия и Италия, където били основните депа за разпределение.

Второто крило било чрез т.нар. мулета гълтачи. Това разклонение било изцяло под контрола на дясната ръка на Евелин Банев-Брендо - Радослав Атанасов-Радето от Благоевград. Бившият автокрадец и приближен на застреляния през 2005 г. с леден куршум Васил Гьорчев-Кьоравия движел мрежата по трафика на кокаин в цяла Европа. В нея той привличал най-вече българи. Мъжете гълтали специалните яйца капсули, а жените понякога ги криели и във вагините си.

Мулетата пренасяли между 20 и 140 каспули смятат разследващите. И летели от Колумбия до различни летища в Европа. Почти всички известни мафиоти в Благоевградско на практика са участвали в кокаиновата мрежа на Радето, става ясно още от италианското разследване. Човекът на Брендо наемал местни, които да пренасят белия прах в телата си. Няколко са екстрадираните от Благоевградско мъже заради аферата "Кокаинови крале" - Йордан Портокалски-Портокала и Ивайло Йорданов от Благоевград, известният в Банско бизнесмен Иван Еринин и Лозан Парапанов от Сандански.

Помощниците на Радето успявали да наемат хора от всякакви прослойки, като привлекли дори медицинската сестра от ИСУЛ Елена Станчева. Тя е задържана на летище "Малгин" в Пакистан. Като медицинско лице Станчева разказала в подробности пред италианските следователи ужасяващи подробности от трафика. Мафиотите, ръководени от Радето, първо карали мулетата да
пият хапчета против повръщане и диария.

В Каракас, Венецуела, със специални инструменти натъпкали в стомаха й над 40 капсули - малко по-малко от кило кокаин. Отделно във вагината й вкарали още толкова. "Зайците", които за първи път "гълтали", пренасяли по-малко - между 20 и 30 капсули. Щом кацали на летището, хора на "Кокаиновите крале" ги посрещали с паролата: "Хайде, кокошките са тук". Станчева разкрива, че за по-малко от час помагачите на Радето извадили наркотика от тялото й. Тарифата за пренасянето на кокаина била повече от смешна - около 180 евро, твърди българката.

До 17 години затвор чакат Евелин Банев-Брендо , ако италианският съд го признае за виновен по...
eye 1200 08:27 | 08.03.2013
Отвлечена е дъщерята на Евелин Банев - Брендо , съобщава БНТ. 12-годишното дете е отвлечено от...
eye 4650 08:23 | 05.03.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 63740
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 83956
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 49516
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.