Къде да посрещнем Края на света?

Екслузивно
Вторник, 29 Септември 2020
Видяна: 1635 пъти | Добавена: 21:44 | 19.12.2012
къде ще посрещнете края на света

Заради пророчеството на маите в петък, на 21 декември , някои хора ще се отправят към най-близкото военно убежище, към загадъчно бразилско село, свещена френска планина или частен бункер в САЩ, но най-много са тези, които ще отпразнуват края на света в кръчмата, предаде AFP.

Продажбата на пакети за оцеляване и запасяването с провизии процъфтяват. Цените на хотелите растат. Предлагат и специални менюта за края на света.

Списания пускат тематични приложения, а туроператорите организират посещения на "свещените" места. Едно нещо обаче е сигурно - календарът на маите генерира печалби в целия свят.

В Мексико и държавите от централна Америка, където е живяла тази цивилизация (Белиз, Гватемала, Хондурас, Салвадор), краят на света от месеци подхранва пострадалата от кризата туристическата индустрия. Конференции, възпроизвеждане на ритуали, специални мероприятия - древните селища на маите ще привлекат тълпите в петък. И толкова по-зле за местните, ако това не им харесва.

В Хондурас самият президент ще присъства на една церемония. Заради предполагаема позитивна енергия, земни сили и древни култове някои места са с репутация, че няма да бъдат засегнати от Апокалипсиса, макар и хората да не знаят точните причини.

В Боливия религиозна церемония ще бъде организирана на Острова на Слънцето в езерото Титикака, което е най-високото в света. Там, според легендата, са родени основателите на империята на инките.

В Бразилия, на 250 км от столицата, селото Алту Параизу, известно с "мистичната си енергия", се подготвя от години за последния ден на Земята и само това е достатъчно да привлече любопитни. Формата на пирамида е донесла подобна слава на сръбската планина Рътан, която е на 200 км от Белград. В този ден, в който е и зимно слънцестоене, "специалистите по енергията" са убедени, че там ще се вижда особена светлина.

В Югозападна Франция връх Бюгараш вече стана жертва на славата си на убежище от Апокалипсиса. Напливът е толкова голям, че в хотелите искат по 1500 евро за нощувка на тази дата, които, разбира се, трябва да бъдат платени авансово, независимо дали ще има край на света. Притеснени за сигурността властите отправиха апел, с който искат да разубедят желаещите да отидат там.

За село Шириндже в Западна Турция също се твърди, че е бъде пощадено от Апокалипсиса, защото именно там Дева Мария се възнесла към рая. Като резултат всички налични 400 легла в хотелите в района са запазени. Тъй като свещените места не достигат, тези, които не вярват в Апокалипсиса, могат да се приютят в най-здравите постройки, построени от хора.

В САЩ, където е характерен индивидуализмът, мнозина са се подготвили за катаклизъм, независимо дали причинен от човека или стихиен. В противоядрени заслони или мазета, превърнати в бункери, желаещите да оцелеят ще чакат "страшния съд" добре подготвени. За 30 000 рубли богатите московчани могат да си осигурят едно от 300-ата места в бункер от епохата на Сталин на 65 м под земята, където ще има пряк репортаж от една от местните телевизии.

В Източна Франция замъкът Шьоненбур и подземните му галерии ще бъдат отворени по изключение. Сградата е на линията Мажино - защитната система, която не успя да спре германската офанзива през Втората световна война.

В Азия - от Япония до Индия краят на света е преди всичко повод за празник и харчене на пари. "Това може да е последният танц, не го пропускайте" - кани барът "Скай" в Делхи.

В Хонконг ресторантите предлагат специални менюта, като един дори обещава да забрави за сметката в случай на Апокалипсис.

В Сидни желаещите да празнуват са поканени на "парти за края на света". Радж Кумар Шарма, астролог от Бомбай, успокоява: краят на света няма да е тази седмица, защото третата световна война трябва да започне до 2052 г.

В Китай не се шегуват с края на света - повече от 400 души от християнска секта, вярваща в него, са арестувани.

На фона на календара на маите и Нострадамус социалните мрежи в Южна Корея предлагат Конника на Апокалипсиса - певецът Psy ще накара да танцуват празнуващите последния ден.

Очаква се гледалите неговия клип " Gangnam Style " в Youtube да достигнат 1 милиард на 21 декември.

В специално видео Национално управление на САЩ по въздухоплаване и изследване на космическото...
eye 2330 12:37 | 21.12.2012
Краят на света се отлага - за това са единодушни и астрономите, и медиумите. Даже извънземните. Ако сте...
eye 1497 07:23 | 21.12.2012
Многобройни представители на набиращият сила във Великобритания и на Запад като цяло култ на любителите...
eye 1349 07:09 | 21.12.2012
Туристи от цял свят се стичат в древен храм на маите в Гватемала, където е заснет култов епизод от...
eye 1069 21:22 | 19.12.2012
В събота южнокорейският изпълнител Сай  приветства новината, че видеото към песента му „...
eye 1145 09:57 | 22.12.2012
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 64068
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 84366
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 49871
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.