Кметът на Варна Кирил Йорданов подаде оставка

Екслузивно
Понеделник, 17 Февруари 2020
Видяна: 2530 пъти | Добавена: 15:18 | 06.03.2013
кой е кирил йорданов

Кметът на Варна Кирил Йорданов обяви, че подава оставка. Направи го в претъпканата с жандармерия сграда на общината. Йорданов заяви, че той и самозапалилия се Пламен Горанов са станали жертва на един и същ сценарий.

Кметът, който управлява Варна в продължение на 14 години показа пред събралите се журналисти оставката си, и заяви, че имал намерение да я връчи веднага, но нямало на кого. При това положение щял да я депозира в деловодството на Общинския съвет.

Докато той четеше предварително подготвеното си слово за оставка, над 200 души се бяха събрали пред сградата, където се помещава администрацията му в очакване на новината. През това време хората продължаваха да трупат грамада от камъни и да оставят цветя край снимките на погребания днес Пламен Горанов. На 20 февруари т.г. той се самозапали пред парадния вход на варненското кметство с искане за незабавна оставка на Кирил Йорданов и целия Общински съвет. От тогава до днес минаха 12 дни.

"Поискаха моята оставка и днес аз я давам, каза Йорданов. Тези, които я скандираха искането за нея, очевидно не са мнозинството и аз ги разграничавам от тези, които излизаха да гласуват. Оставката ми ще е в ущърб на хилядите хора, които и преди дни ми дадоха доверието си", добави той, без да обясни, какво точно има предвид. След това Кирил Йорданов заяви, че не той е хвърлил страната в бедствия и немотия. "За това аз не мога да отговоря на въпросите на хората за банките и лихвите, за тока и горивата. Всички ние сме жертви на сценарий, жертва стана и Пламен", каза още вече бившия варненски кмет.

По думите му виновниците за това, което се е случило през последните години са други, не той. А оценката щяло да даде времето.

"Името ми е тежко накърнено и аз вече не мога с достойнство да представлявам Варна, каза още Кирил Йорданов,  отстоявайки интересите на хората и общината, продължи той".

После досегашният кмет на Варна каза, че "границите са били преминати", но това било негово лично бреме, което щял да носи до изчистването му. "Благодаря на варненци за това, гласуваха за избирането ми 4 пъти", каза Йорданов. На града, в който съм роден и който обичам, пожелавам разум, здраве и добро бъдеще".

След края на церемонията по обявяване на оставката Кирил Йорданов получи " Златен скункс " - антинаградата, присъждана от телевизионното предаване " Господари на ефира ".

Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 62268
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 82452
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 47995
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.