Кит издиша пламъци в океана

Екслузивно
Сряда, 26 Февруари 2020
Видяна: 824 пъти | Добавена: 20:40 | 06.12.2012 | Източник: inews
гръм в рая. кит издиша пламъци

Ако не сте виждали кит, който изпуска огън от носната си дупка, ще трябва да потърсите подходящия ъгъл, от който да погледнете феномена. Това е така, защото става въпрос за илюзия.

Измамата се получава, когато слънчева светлина се пречупи през струя вода, която китът изхвърля от носната си дупка. Ефектът е огненооранжева мъгла.

За перфектната снимка Марк Търнър прекарва дни в Петербург, щата Арканзас в чакане на перфектния момент, идеалния ъгъл и подходяща светлина, в които водата и светлината ще се слеят в огнена пара.

Марк разказва за разходката, която направил с 82-годишния си баща:"Бяхме с професионален фотограф, който ни беше екскурзовод. Още първия ден той ни каза, че съществува такова явление, като уточни и на какво се дължи това. Веднага разбрах, че трябва да направя снимка на този феномен", разказва Търнър.

Той разказва и как бил готов да приключва вечерта, когато три кита се появили в езерото, на което били. Животни застанали във водата в подножието на залеза. "В момента, в който те изхвърлиха струята нагоре, можехме да видим ефекта от сливането със слънчевите лъчи. Колкото повече залязваше слънцето, толкова повече цветовете ставаха по-красиви и наситени", с възхищение споделя фотографа.

Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 62391
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 82573
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 48111
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.