Какво представлява зелено училище-полезно ли е за детето

Екслузивно
Петък, 23 Октомври 2020
Видяна: 1737 пъти | Добавена: 19:06 | 19.11.2012 | Източник: Rozali
изпратете детето на зелено училище

Ако като малки сте ходили на зелено училище , то със сигурност помните ясно този момент и с усмивка си сещате за него. Зеленото училище е прекрасен начин за учене, забавление и създаване на новия приятелства.

Ето защо, ако имате възможност, изпратете детето си на зелено училище.

Какво представлява зеленото училище?

То е метод за обучение чрез преживявания и приключения сред природата. Зеленото училище е прекрасно допълнения към уроците по география и биология. Децата се запознават на практика с това, което са учили на теория.

По време на зелено училище, децата се запознават не само с десетки растения и животни и посещават много културни и природни забележителности, но и преоткриват възможностите и талантите си, развиват уменията си, закаляват се със спорт, научават се да пазят природата, социализират се. 

В програмата на зеленото училище предметите, които изучават децата, са съвсем различни и далеч по-приятни от тези, които се преподават в класните стаи. Сега в своеобразни класни стаи се превръщат откритите поляни, горите, дори плажа. По време на зелено училище децата се учат на ориентиране и оцеляване сред природата, скално катерене, плуване, гребане с каяк, езда, стреляне с лък, отборни игри, занимания от типа “труд и творчество”, залесяване, организират се походи и др. Идеята е да се редуват физически занимания с такива, развиващо творческото мислене, интелекта, уменията за колективна работа.

Зеленото училище може да се провежда както в планината, така и на морето, като заниманията са съобразени с мястото. Що се отнася до нощуването, децата може да бъдат настанени в хижа, почивна станция, бунгала и дори на палатки, което е може би най-забавният за тях вариант, по време на който могат да научат много полезни неща по интересен и приятен начин.

Обикновено зеленото училище продължава между 3 и 14 дена, като децата биват придружени от учители, инструктори и медицински персонал.  

Целта на подобно мероприятие е да се запали любовта на децата към природата, да се откъснат от света на технологията, който бързо ги поглъща и открадва детството им, да се научат да живеят здравословно (да спортуват и да се хранят със здравословна храна), да станат по-комуникативни, да създават нови реални приятелства, а не виртуални, както е тенденцията през последните години.

Освен образователно значение, зеленото училище има и благоприятно здравословно действие върху децата. Чистият въздух и активната физическа дейност са особено ползотворни за децата.

Пореден анонимен сигнал за бомба затвори столично училище тази сутрин. Сигналът е за поставено взривно...
eye 1582 13:29 | 22.11.2012
Още един сигнал за бомба в столично училище бе подаден днес в ранния обед, след като вчера полицията бе...
eye 1087 13:28 | 20.11.2012
Глоба в размер на 150 лева е наложил Районният съд в Кърджали на 31-годишната Г.И. за това, че е...
eye 51928 12:34 | 29.11.2013
Мъж на 45 г. от Камено е арестуван за блудствени действия със 7 - годишно момиченце....
eye 51744 16:35 | 12.11.2013
Петокласник от училище „ Васил Воденичарски " в Хайредин е с комоцио в хирургията на...
eye 1885 18:25 | 01.11.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 64139
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 84465
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 49925
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.