Какво прави бебето в корема на мама

Екслузивно
Вторник, 26 Май 2020
Видяна: 4349 пъти | Добавена: 21:41 | 18.11.2012 | Източник: Rozali.com
бебето в корема на мама  бременност

Бебето в корема на мама не е просто точица, която трудно откривате на екрана на видеозона. Бебето в корема на мама расте и се развива, чувства и усеща и всичко с помощта на майчината обич. Какво не знаете за бебето в корема на мама?

Бебето в корема на мама – един малък човек

Бебето в корема на мама ден след ден се превръща в един малък човек с обичайните за всички деца „номера“. Още през деветата гестационна седмица то вече може да движи ръцете и краката си и дори да хълца. Обикновено майките, които за пръв път очакват дете, не усещат какво се разиграва в корема им, но тези, които вече са преминали веднъж по този път, разбират, че нещо се случва, като чувстват леко подрусване. Седмица по-късно бебето се е научило да върти главата си и да докосва лицето си, опознавайки себе си. Няколко дни след това вече върти очи, оглежда се и дори се прозява.

Подобно на всеки човек, бебето в корема на мама има моменти, когато кипи от енергия, и такива, когато се нуждае от почивка. Около шестнадесетата и двадесет и втората  гестационна седмица то вече рита, напомняйки за себе си, като с времето ударите може да станат по-силни. Понякога ритниците са породени от движението на бебето в корема, друг път са знак за бунт, когато нещо не му е харесало, или сигнал, че нещо го е обезпокоило. В определени моменти от деня обаче бебето има нужда от сън, затова пърхането в стомаха (както майките описват бебешките ритници) спират.

Около седмия месец бебето се научава да си смучи палеца и ако го изпусне, го търси.

Бебето в корема на мама слуша

След двадесет и третата гестационна седмица бебето вече може да чува и да реагира на шумове, които идват отвън. Научно доказано е, че то може да проявява предпочитания към различни стилове в музиката. Макар че специалисти твърдят, че рок музиката не е подходяща за този период, има бебета, които открито заявяват симпатиите си към нея посредством ритник или движение. Други си падат по-скоро по класически мелодии в стил Вивалди и Моцар, които ги подготвят за сън и ги успокояват.

Но безспорно звукът, който най-много се харесва на бебето в корема, е този, който идва от устата на мама. Вече е потвърдено, че понякога то движи тялото си в ритъм с речта на майката. Когато тя пее или говори, детето се успокоява и се научава да разпознава гласа й. Татковците също могат да се включат в процеса на опознаване като четат книжка. Първоначално може да ви е странно да говорите на глас на нещо, което не виждате, но с малко репетиции ще свикнете.

Бебето в корема на мама чувства

Като всеки човек, бебето в корема на мама също има чувства – тези, които майката му предава. Това се дължи на редица хормони, които бушуват в организма на жената по време на бременността, и които могат да преминават през плацентата и така да достигат до детето. Така например, ако майката е под стрес и е напрегната, бебето разбира и реагира.

Когато тя се страхува, неговият сърдечен ритъм също се усилва. И обраното, когато майката е спокойна, говори му с любов и привързаност, то се чувства защитено и възприема света като по-сигурно място. Последни изследвания целят да докажат, че бебето в утробата има и интуитивни способности.

Бебето в корема на мама усеща

Макар бебето да е корема, то също може да усеща докосвания. Когато масажирате корема, когато го галите или леко го потупвате, то реагира, като се раздвижва. Освен това, след петия месец, то реагира и на светлина, а с времето се научава да реагира и на вкусове. Когато пиете студена напитка, може да се размърда, защото не му харесва температурната промяна. В други случаи, когато похапвате сладко, бебето може да одобри избора ви или да го отхвърли, но със сигурност ще намери начин да ви информира.

Бебето в корема на мама е способно на много повече неща, отколкото някога сте си предполагали!

Колкото повече секс, толкова повеч е бебета . Ново изследване обаче доказва, че има една конкретна дата,...
eye 4088 18:03 | 30.11.2012
Столичната Първа АГ болница "Св. София" счупи рекорда, след като само за последното денонощие...
eye 4825 18:17 | 26.11.2012
Въпреки че сериозно се е отдала на актьорството, Стойка призна в Къщата на БИГ Брадър, че не мечтае...
eye 3456 17:16 | 26.11.2012
Софиянка роди съвсем сама в дома си, като единственият човек, който й помагал, била американка. Тя й...
eye 8243 17:07 | 26.11.2012
Плевенската прокуратура разследва нов случай на изгорено бебе в частната клиника, в която изгаряния...
eye 7293 09:16 | 23.11.2012
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 63739
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 83954
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 49515
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.