Йорданка Фандъкова:Категорично съм против увеличението на цената на парното!

Екслузивно
Неделя, 17 Януари 2021
Видяна: 1117 пъти | Добавена: 11:19 | 07.06.2013 | Източник: vesti.bg
йорданка фандъкова:категорично съм против увеличението на цената на парното-

Ще се сработя с новата власт, защото съм диалогичен човек и се надявам правителството да не обърне гръб на 2 милиона души, които живеят в София , каза кметът на столицата по Нова телевизия.

" Категорично ще се противопоставя на каквото и да е увеличение на цената на парното отопление ", каза кметът на София Йорданка Фандъкова .

В интервю за Нова телевизия тя така отговори на коментари, че ако цената на тока падне, ще се увеличи цената на парното.

Според кмета Фандъкова"не може с лека ръка да се говори за увеличение на цената с 10 или 30 процента,тъй като около 1 милион души се отопляват по този начин и нямат алтернатива.

"Ще поискам среща с шефа на регулатора, с новия министър на икономиката и енергетиката, за да коментираме тези теми", каза тя. Йорданка Фандъкова не пропусна темата за детските градини и ясли и напомни, че в последните години основен приоритет е строителството на детските градини и осигуряването на места в тях. Тази година на територията на Столичната община започна строителството на 17 детски градини.

Кметът съобщи, че абсолютно всякакви опасности в районите на детските площадки ще бъдат премахнати.

По проблема с уличните кучета в София, Фандъкова заяви, че една от най-добрите мерки е изграждането на приюти. Въпросът вече бил обсъждан с новия министър на земеделието и по думите й, той се е ангажирал с решаването му. "Ще бъде подготвен проект за нова наредба за изграждането на приюти. Тя трябва да е готова до края на юни, за да продължим да ги правим", добави тя.

Кметът Фандъкова отговори на въпроси, свързани със скандала, който вдигна в началото на седмицата Волен Сидеров ,председател на " Атака ".

Водещите в студиото на Нова телевизия описаха случило се: "Сидеров нахлува в общината, във вашия кабинет. Даже разбрахме, ако е вярно това, че ровил по документите на бюрото ви, а вас ви е нямало..."

Йорданка Фандъкова отговори така: "Аз действително се изненадах защо така остро реагира политическа партия "Атака" на различни граждански протести. Мисля, че политиците трябва да свикнем, че трябва да се вслушваме в критиките и да обръщаме внимание на протестите, а не да ги забраняваме и заглушаваме.

Това е моето разбиране. Така, че аз съм последният човек, който ще забрани протест. Който, разбира се, не противоречи и не създава рискове за обществения ред. В дадения случай имам становището на СДВР, органът, който осигурява реда и обществения ред в София, че през цялото време полицията е била на място и, че не е имало призоваване към нарушаване на обществения ред.

Призовавам всички политици, особено народните представители да не използват депутатските си карти като пропуск и извинение за хулигански прояви.Надявам се представителите на политическа партия „Атака" да поднесат извинение на моите служители, на моите колеги, които бяха наистина много стресирани."

Фандъкова добави, че е крайно време политиците да разберат, че такова поведение не трябва да се толерира. Агресията не трябва да се толерира, защото тя се отразява на цялото общество.

На въпрос дали ще се сработи ли с новата власт, Фандъкова каза, че е диалогичен човек и се надява правителството да не обръща гръб на 2 милиона души, които живеят в София.

Трамвайната линия ще осигури на жителите на кв. "Изгрев" по-бърз транспорт. Обсъждането...
eye 1071 17:59 | 07.06.2013
Още преди да започнат протестите беше поискана проверка на сметките за парно . Това каза пред БНТ...
eye 2137 10:34 | 04.03.2013
Премахването на лихвите върху прогнозните сметки за парно ще обсъжда днес Столичният общински...
eye 1121 08:46 | 28.02.2013
Премахването на лихвите върху прогнозните сметки за парно ще бъде обсъждано на Столичния общински...
eye 2075 13:03 | 26.02.2013
Мъж на 45 г. от Камено е арестуван за блудствени действия със 7 - годишно момиченце....
eye 51777 16:35 | 12.11.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 64372
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 84711
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 50155
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.