Изнасилвач нападал жени от малък

Екслузивно
Петък, 14 Август 2020
Видяна: 1613 пъти | Добавена: 10:51 | 16.11.2012 | Източник: Труд
изнасилвач нападал старици от дете | труд

Рецидивистът от шуменското село Риш Гюнай Хасанов (26 г.), който изнасили старица, след като бе пуснат от затвора в Ловеч да се лекува, остава зад решетките.

В четвъртък Окръжният съд в Шумен реши, че насилникът трябва да е в ареста. Гюнай е обвинен в изнасилване, средна телесна повреда и кражба.

"Гюнай е психопат, дивак! Иска само да се гаври с беззащитни старици", говорят хората в Риш и близките села Веселиново и Александрово. Докато полицията десет дни търсеше рецидивиста, самотни пенсионерки си лягаха въоръжени с брадви и ножове и тръпнеха в ужас дали ще станат поредната жертва на извратеняка. Отдъхнаха си чак в понеделник, когато Гюнай бе заловен в Балкана над Риш.

Новината обиколила светкавично опустелите селски улици. Кметът на Риш Стоян Димитров от порта на порта съобщавал на жените, че страшилището е в ареста.
Ден по-късно се оказа, че Гюнай, който е пуснат от затвора на 26 септември, за да се лекува от опасния хепатит В, е симулирал болестта. Изследванията на изверга в шуменската болница не показали инфекциозно заболяване.

"Сега се прави проверка на цялата медицинска документация по случая", каза Валентин Вълков от Окръжната прокуратура в Ловеч.

Диагнозата

Гюнай излежавал 4-годишна присъда за друга изнасилена старица от Риш. Прокурор от Ловеч разпоредил изтърпяването на наказанието му да бъде прекъснато заради заключение на двама медицински служители от болницата към затвора, което показало, че страда от хепатит В.

"Някои от стойностите били 100 пъти над нормата, а други - над 5000", каза зам. окръжният прокурор на Шумен Димитър Димов, докато настояваше вчера в съда изнасилвачът да остане зад решетките. Той цитира извадки от изследването и акцентира на ензима АлАТ. Общият билирубин в кръвта му бил 130,2 при референтни стойности от 0 до 31, а директният билирубин - 84,4 при норма от 0,8 до 8,5. "Ако показателите му са били такива през септември, сега нямаше да е жив", обясни вчера Димов.

Той подчерта, че черният дроб на затворника е по-здрав от този на много други хора. От думите му стана ясно, че изнасилвачът е пуснат на законно основание, но на практика изобщо не е бил болен. До 26 декември, когато изтичал отпускът му, той трябвало да е настанен за лечение.

"Правен е опит да бъде настанен в инфекциозните отделения в Троян и Ловеч, но му е отказан прием, тъй като няма здравни осигуровки. Затова е получил направление за Шумен, като след лечението там е трябвало да се върне обратно в затвора в Ловеч, за да доизтърпи наказанието си", обясни вчера шефът на болницата в Троян д-р Пенко Бамбов.

Това, че Гюнай въобще не е ползвал лекарска помощ, се разбра, след като на 3 ноември в Риш той посегна на поредната си жертва - 73-годишната пенсионирана пощенска служителка Марийка Драгнева.

Гавра с брадва

Пенсионерката била вдовица. Живеела в центъра на селото, но край дома всички къщи били празни. Минути след полунощ Гюнай прескочил оградата. Започнал да блъска прозореца на стаята, в която жената гледала телевизия. Мъчил се да го разбие, но се затруднил. В това време баба Марийка грабнала нож и успяла да нарани нападателя. Той обаче не се отказал. Втурнал се в мазето, взел от там брадва и с нея разбил вратата. Съборил жената, замахнал с опакото на брадвата и счупил ръката . После започнал да се гаври с нея. Когато приключил, претършувал къщата. Не открил пари, но грабнал мобилния телефон, три шишета ракия, брадвата и две одеяла.

Унизената жена не смеела да гъкне от срам и болка. Нямала сили да потърси помощ. Мислела да скрие всичко. Чак към 12 часа на другия ден събрала сили и се обадила на приятелката си Мария Митева. Като чула страшната вест, жената без колебание се обадила на тел. 112. "Десет дни не спах. Ако се беше сетила да ми звънне, докато Гюнай е разбивал вратата, можех да я спася", ядосва се приятелката . След случилото се баба Марийка се изнесла от Риш. Отишла да живее при дъщеря си.

Още в деня на нападението полицаите предположили, че Гюнай е изнасилвачът. От затвора в Ловеч ги известили, че неотдавна е пуснат да се лекува. Майка му Атче (50 г.) твърдяла, че не знае къде е. Ходела из селото и повтаряла, че Бочко, както му викали, не е сторил зло.

Полицаите били сигурни, че синът ще потърси помощта . Следили я и на два пъти били на косъм да заловят Гюнай. Той обаче се придвижвал с 4 овчарски кучета, които започвали да лаят, щом усетят чужди хора. В пресечената местност с гъста растителност и скатове, където се криел, познавал всяко кътче. Израснал в гората. Не ходел на училище, а пасял кози.

През уикенда полицаите открили захвърлена празна торба. Било повече от ясно, че в този район е явката на майката и сина. Ченгетата устроили капан и задебнали. Към 13 ч в понеделник Гюнай се появил и бил задържан. Носел цигари, хляб и салам и бил въоръжен с брадва и два ножа. Миришел ужасно и целият бил в краста. Пипнал я най-вероятно в изоставените свинарски бараки в гората, където нощувал.

Десетина дни преди да го пуснат от затвора, майка му отишла при кмета на Риш и питала дали може личният лекар на селото да му даде направление. Из селото дори тръгнал слух, че Бочко е заболял тежко, и хората шушукали, че болестта ще ги отърве от него.
Д-р Георги Улев посетил дома на Гюнай, след като бил пуснат от затвора, но заради баща му Мехмед (68 г.). Покрай прегледа на таткото синът попитал джипито може ли да му изпише лекарства за черния дроб. Не показал обаче никакви документи, че е болен. Пред мъже от селото се хвалел, че се "разболял" със стар пандизчийски номер. Пил вода с разкиснати в нея цигарени фасове.

"Такъв мръсник не трябва да е при хора. С ей тоя нож не съм се разделяла денем и нощем", ядосва се Радка Стоянова (84 г.) от Риш.

Бандит от малък

Хората от селото припомнят криминалните истории на Гюнай. През 2010 г. бил пратен в затвора за изнасилването на 91-годишната баба Хриса. Строшил прозореца и два часа се гаврил с нея. Сега прозорците са опасани с ламарини, а баба Хриса се пренесла да живее при овдовялата си дъщеря.

Първата си криминална постъпка Гюнай извършил, когато бил на 12 години. Тогава блудствал с малолетно момиче. Когато станал на 15, се нахвърлил на баба Анифе, която си копаела в градината посред бял ден. Успял само да разкъса дрехите. Съседка чула виковете и я отървала. След месец жената починала. След това в една нощ нападнал две вдовици. Опитал да се промъкне в дома и на бивша учителка.

Преди години при бившата кметица Пенка Христова пък непрекъснато идвала вече покойната баба Емине и се жалвала, че Бочко вземал магарето в гората и там се гаврел с него.

Кметицата съобщила в полицията, но там се изсмели. В досието на Гюнай има и случаи на кражби и побоища. През 2002 и 2006 г. е осъждан условно, през 2007 г. му е наложена пробация.

Властите в Казан задържаха 39-годишен мъж, заподозрян в изнасилването на 65 жени в Татарстан ....
eye 1564 19:11 | 10.06.2013
Съд за бързо производство в Делхи осъди на смърт четирима индийци, които през декември 2012 г....
eye 1192 13:50 | 13.09.2013
Извергът започнал да посяга на собствената си дъщеря, когато била едва на 8 години. На 26 юли Асувад...
eye 2842 10:50 | 14.08.2013
Полицията арестува изнасилвач на 13-годишно момиче в Криводол , съобщиха от ОДМВР - Враца....
eye 2316 11:06 | 28.05.2013
Трима теглили як пердах на извършителя за отмъщение. 16-годишно момиче е било изнасилено във...
eye 1775 11:12 | 21.05.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 63952
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 84156
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 49755
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.