Галена Великова за любовта към мъжа си и танците

Екслузивно
Четвъртък, 02 Април 2020
Видяна: 11733 пъти | Добавена: 14:25 | 17.05.2013 | Източник: Блиц
галена великова за любовта към мъжа си и танците

Между мен и Илиана Раева няма напрежение, твърди журиращата в " Денсинг старс ".

Галена Великова е една от най-успелите българки в сферата на танцовото изкуство - международно признат хореограф и жури на много конкурси по света. Родена е в Стара Загора , но завършва висшето си образование в Бургас . Печелила е българския и гръцкия шампионат по латиноамерикански танци от 1996 до 2000 г., като в същото време активно обучава шампионите и повечето от състезаващите се двойки на България, Турция и Гърция. Галена е член на Международната асоциация на учителите по танци . През 2009 и 2010 е част от журито на предаванията „ Денсинг старс” и „ ВИП Денс ”. Жури е и във всички танцови формати, правени в Гърция, а вече и в Италия. Управлява цели пет танцови училища!

В момента Галена Великова е част от журито в танцовото шоу "Денсинг старс", в компанията на Калин Сърменов, Илиана Раева и Алфредо Торес . Преди дни след тв гостуване стана ясно, че тя е бременна ! По нейна изрична молба обаче, този въпрос поне засега остава отворен... Коментарите не са нужни там, където фактите говорят по-красноречиво, така че оставяме Галена да избере сама момента, в който ще оповести радостната вест. До момента тя не е давала обширни интервюта - този път, специално за "ШОУ" обаче, го прави.

- Галена, славата е нож с две остриета и понякога променя драстично и самия човек. При вас имаше ли го този момент, откакто станахте популярно лице?
- Истината е, че просто имам малко повече задължения, отколкото съм имала преди да стана толкова популярна. Мисля си, че славата наистина променя някои неща в живота на хората, както и самите тях, вероятно, когато самата тя е професия. При мен славата не е професия. А моята работа ми заема почти целия ден - през цялото време съм ангажирана с двойките, които водя, с тренировъчна дейност, с училищата, със съдийстването, не ми остава време за нещо друго. А разлика в мен като в човек, не бих казала...

- Човек почти винаги плаща определена цена за своите успехи. Каква беше вашата?
- Абсолютно е така! - лишила съм се от нещо много важно в живота си - от свободното си време. Такова просто нямам! И всъщност това е нещото, което почти всички жертваме. Това, което знаем, че е най-ценно. Времето просто не ми стига за нищо... Но не съжалявам за нито едно от решенията по пътя, който съм поела.

- Така като ви гледа човек отстрани, си представя една силна и волева жена, която нищо не може да я спре, щом е взела решение! Изпитанията на живота ли ви моделираха така?
- Наистина е един от начините да станеш силен човек - чрез изпитания в живота. Препятствията, през които аз съм преминала, са ме научили на концентрация и дисциплина. Спортът ме е научил и ми е дал тези качества! Моите родители например много държаха аз да съм отлична ученичка, за да продължа с танците. Това бе тяхното условие, което аз нямаше как да не спазя (усмихва се). Исках-не исках - аз наистина бях отлична ученичка, тъй като много обичах танците. А след това и състезанията... Не е задължително човек да е бил психически травмиран, въпреки че никой не е застрахован от тези неща и даже те са неминуеми.

- Спортът може да бъде не по-малко изпитание! Всичкото това натоварване, травмите... не всеки би издържал!
- Права сте. Няма спортист, който да не е имал моменти на травми. Аз също съм имала.Имах даже една травма в коляното, която преди време ме извади от танците за няколко месеца. Но преодолях ситуацията и продължих нататък. Това е част от играта, както се казва.

- И всъщност сте се отказали от правото, за да танцувате...

-  Моите родители много държаха да завърша университета и аз завърших „Право”, но истината е, че в никакъв случай не е имало дилема между правото и танците. Танците винаги са били мой приоритет. Постигнах много високо ниво. А така се случи, че с танци съм се занимавала още от съвсем малка – от 12-13-годишна. Започнах да печеля след това шампионски титли и всичко това някак си успя да предопредели пътеката, по която да вървя впоследствие.
- Стъпка по стъпка стигнахте до цели 5 училища по танци днес!
- Много, много трудно, но да. Имам страшно много ученици, страшно много работа и никакво време. Имала съм безсънни нощи, така е. Но разбрах, че при тази дейност най-труден е подборът на сътрудници, защото иначе тези 5 училища просто е немислимо да се случат. Аз имам някъде около 14-15 учители в училищата, но не ми беше никак лесно да ги открия. Днес нещата вървят добре и няма нужда аз сама да решавам на всеки проблемите и грешките. Коствало ми е много, разбира се, да стигна до този момент.

- Как дойде поканата за първото издание на „Денсинг старс” в България?
- Поканата дойде от продуцентите. Но аз, така или иначе, съм треньор не само в България, но и в Гърция, а вече и в Италия вече много години.

- Паралелът между всичките тези държави и България?
- Като съпоставка шоутата са абсолютно едни и същи по цял свят. Тук в България по-голямата част от успеха според мен се дължи на кастинга. Има много добри участници звезди. Защото танцьорите като че ли са ограничени. Колкото и да са добри, ако една звезда не танцува добре или просто не е обичана, нещата не се получават, колкото и усилия да са положени.

- Има ли някакво разпределение на ролите в журито на „Денсинг старс”?
- Дали има някаква предварителни уговорки между нас? Няма никакви такива! Аз съм вече 6 години в телевизионни танцови формати и не съм забелязала нещо подобно да се случва, да е практика. Което е много интересно, защото преди и аз съм си мислела, че има някакви уговорки, или някаква намеса или просто някой евентуално да се лансира... Но наистина няма нищо такова! Всеки разчита на своя опит, разбирания и вероятно усещания, когато оценява. Коментира това, което вижда.

- В началото на „Денсинг старс” се появи информация, че между вас и Илиана Раева има напрежение... Доколко можем да вярваме на подобни писания?
- В никакъв процент! (смее се) Даже аз, като гледам после шоуто, виждам, че мненията ни с Илиана Раева доста се припокриват. Да не кажа, че са почти еднакви на моменти. И вероятно този, който е написал подобно нещо, изобщо не гледа шоуто. Няма напрежение. Един много добър отбор сме с тях!

- Наскоро говорих с Калин Сърменов, който ми сподели, че прави всичко възможно журито в шоуто да не е скучно!
- И успява! (смее се) Калин е актьор и неговото присъствие придава това настроение. Той винаги поглежда на нещата с много заразително чувство за хумор. И това е една друга гледна точка, която е много необходима в едно телевизионно предаване.

- Още ли правите опити да избягате от прословутия гръцки акцент, за който ви упрекваха преди време?
- Ааа, мисля даже, че тази година съм много по-добре (смее се). Имам развитие. Тази година съм най-добре от всяка друга година. Имам абсолютен напредък и даже – абсолютен успех (смее се). Тази година се получи и по-различен график, може би това също се отразява. Преди пътувах четири пъти в седмицата разстоянието България-Гърция и обратно. А сега идвам в петък и си тръгвам във вторник, така че по-голямата част от времето си прекарвам в България. Тук чета вестници, списания, гледам телевизии, общувам с хора, общо взето тренирам родния си език.Радвам се, че имам възможност да съм си тук повече време, защото в България са родителите ми, имам и страшно много роднини.

- Кога срещнахте съпруга си?

- Преди 15 години. Появи се в живота ми, без дори да го очаквам, просто защото ние никога не знаем кога да очакваме човека, с когото ще споделим живота си (усмихва се). Моят съпруг се появи в момент, когато аз развивах кариерата си. И той много ми помогна за това. Винаги е до мен, опора ми е – подкрепя ме, преценява кое ще е по-добре за мен така, че да бъда добре, независимо от жертвите, които правя в името на работата си. В негово лице имам една много голяма подкрепа – от всякакъв характер.

Нашата любов обаче не е любов от пръв поглед - случи се във времето. И продължава до ден-днешен...
Костас и Галена се запознават по време на състезание. Той имал идеи да прави бизнес, свързан с танци, и всички, до които се допитвал за съвет, му говорели за нея. Влюбил се в момента, в който я видял - заради усмивката й, смеха й, лекотата, с която общува. Очаровала го и със скоростта, с която научила гръцки. На свой ред Галена споделя, че Костас я завладял с изключително бързия си остър ум и с нежните си грижи към нея. „Връзките са като в лотарията – влюбваш се, но не знаеш какво ти се е паднало и какво ще се случи впоследствие”, казва Великова. Общия си бизнес започнали две години, след като се запознали. Тогава се и оженили.

- Двамата сте открили заедно първото училище по танци...
- Да, точно така. Когато открихме първото през 2000 година, и двамата с мъжа ми стартирахме наравно, почти от финансовата нула. Преди това той имаше продуцентска и промоутърска компания в Лондон. Организирал е концерти на изпълнители като U2, Дебра Хари и „Ролинг стоунс”. И не знам по какви причини, недоумявам, как така сега всички решиха, че мъжът ми е милионер?! (смее се). Наистина не е така! Той работи по 15 часа на ден 7 пъти в седмицата.

Всъщност точно световноизвестната банда „Ролинг стоунс” се превръща в един от поводите съпругът на Галена Великова – Костас, да се откаже от бизнеса с промотирането и организирането на концерти. Според запознати седмица преди концерта на групата тогава, след обилен запой, в „Ролинг стоунс” се изпокарали и мениджърът им се обадил на Костас, за да го помоли да отложат концерта. Което, разбира се, създало доста проблеми, свързани с плащането на огромни неустойки. Последвал още един аналогичен случай, след който мъжът на Галена Великова осъзнал, че трудно може да живее по този екстремен начин за дълго.

Регистрирал твърде много финансови загуби от промоутърска дейност. В личен план и баща му се разболял от рак и постоянните пътувания от Англия до Гърция се оказали препятствие. Затова Костас взел решение да се върне в родината си, за да се занимава, заедно с Галена, с организационна работа около спортните танци.
 

Галена Великова съжалява, че е родила чак на 37 години. " Дъщеря ми промени живота ми....
eye 2532 16:20 | 05.12.2013
Международната съдийка Галена Великова , която е най-чаровната част на журито на “ Денсинг старс...
eye 3889 15:38 | 03.06.2013
Галена Великова очаква първото си бебе, издаде самата тя пред феновете си. Галена Великова определено...
eye 3540 15:46 | 15.05.2013
Роднините й, обаче, я издали. Галена Великова , която е жури в танцовото шоу „ Денсинг старс...
eye 3531 14:15 | 13.05.2013
Тази седмица двама от финалистите ще се разделят с победата. Този петък   за първи път журито...
eye 51288 12:07 | 12.12.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 62850
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 83010
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 48601
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.