Булсатком, Би Ти Ви и ТВ7 заровиха брадвите на войната!

Екслузивно
Събота, 19 Януари 2019
Видяна: 7972 пъти | Добавена: 16:56 | 23.01.2013
борисов се намеси за решаването на спора между

Премиерът Бойко Борисо в се е намесил за решаването на спора между сателитния оператор " Булсатком " и Би Ти Ви и ТВ7 . Това съобщи пред журналисти министърът на транспорта Ивайло Московски.

"По настояване на министър-председателя Бойко Борисов последните няколко дни под егидата на министерството на транспорта заедно с Комисията за регулиране на съобщенията положихме много усилия, за да бъде решен спорът между "Булсатком", Би Ти Ви и ТВ7", обясни Московски. Той посочи, че процесът е в крайна фаза на преговори и се надява договорите да са факт възможно най-скоро.

Московски обясни, че търговските дружества са потърсили помощ от държавата за борба със сивия сектор и това е причината държавата да се намеси в техния спор. "Процесът по преговорите е на финала, надявам се да бъдат подписани новите договори и да се възстанови излъчването на телевизиите", каза министърът. Той разкри, че последните искания от страна на всички участници в спора е да се вземат допълнителни мерки, тъй като" всички отчитат факта, че има наличие на сив сектор в кабелното излъчване".  Вече е съставена работна група с представители на Комисията за регулиране на съобщенията, НАП и МВР, която ще се заеме с изчистването на проблема, добави министър Московски.

"Нашият ангажимент заедно с комисията е да положим механизми, допълнителни мерки, които да позволят борба със сивия сектор в този бранш", обясни Ивайло Московски. От 2 януари абонатите на "Булсатком" нямат достъп до програмите на "Би Ти Ви Медиа Груп". ТВ7 спря сигнала си към сателитния доставчик на 12 януари. До това се стигна, след като в края на 2013 г. Би Ти Ви и "Булсатком" влязоха в спор за цената на излъчване на програмите. Телевизията поиска повече пари за продуктите си с мотива, че сателитният оператор укрива реалните данни за броя на абонатите си, а оттам и реално дължими суми. ТВ7 спря сигнала си към доставчика заради същата причина.

Миналата седмица Би Ти Ви обяви, че подновява предложението си за съвместна дейност с "Булсатком" на базата на нова, по-изгодна оферта, но срокът за реакция по нея беше 21 януари.

Преди два дни сателитният оператор отвърна с предложението да възстанови излъчването на програмите до приключването на преговорите.

Цифровият разпространител " Близу " ( Blizoo ) спира да излъчва програмите на TВ7 , News 7...
eye 1727 18:32 | 18.03.2013
До края на деня (24 януари) на някои места в обсега на мрежата си „Булсатком“ ще стартира...
eye 884 14:06 | 24.01.2013
Вълна от недоволни зрители затрупа тази сутрин bTV по темата с Булсатком. В момента, в който зрителския...
eye 1925 10:19 | 18.01.2013
Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори изнесе данни, според които, кабелните и...
eye 840 20:31 | 14.01.2013
Остриетата на сутрешния блок на бТВ - Виктор Николаев и Анна Цолова ще изхвърчат от телевизията заради...
eye 7340 11:00 | 08.08.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 57034
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 77187
захари бахаров се поболя заради постановка
Захари Бахаров се боля заради постановка, която игра на студа в дъжда. Актьорът вече втори ден...
eye 48049
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.