Булсатком, Би Ти Ви и ТВ7 заровиха брадвите на войната!

Екслузивно
Вторник, 11 Август 2020
Видяна: 8221 пъти | Добавена: 16:56 | 23.01.2013
борисов се намеси за решаването на спора между

Премиерът Бойко Борисо в се е намесил за решаването на спора между сателитния оператор " Булсатком " и Би Ти Ви и ТВ7 . Това съобщи пред журналисти министърът на транспорта Ивайло Московски.

"По настояване на министър-председателя Бойко Борисов последните няколко дни под егидата на министерството на транспорта заедно с Комисията за регулиране на съобщенията положихме много усилия, за да бъде решен спорът между "Булсатком", Би Ти Ви и ТВ7", обясни Московски. Той посочи, че процесът е в крайна фаза на преговори и се надява договорите да са факт възможно най-скоро.

Московски обясни, че търговските дружества са потърсили помощ от държавата за борба със сивия сектор и това е причината държавата да се намеси в техния спор. "Процесът по преговорите е на финала, надявам се да бъдат подписани новите договори и да се възстанови излъчването на телевизиите", каза министърът. Той разкри, че последните искания от страна на всички участници в спора е да се вземат допълнителни мерки, тъй като" всички отчитат факта, че има наличие на сив сектор в кабелното излъчване".  Вече е съставена работна група с представители на Комисията за регулиране на съобщенията, НАП и МВР, която ще се заеме с изчистването на проблема, добави министър Московски.

"Нашият ангажимент заедно с комисията е да положим механизми, допълнителни мерки, които да позволят борба със сивия сектор в този бранш", обясни Ивайло Московски. От 2 януари абонатите на "Булсатком" нямат достъп до програмите на "Би Ти Ви Медиа Груп". ТВ7 спря сигнала си към сателитния доставчик на 12 януари. До това се стигна, след като в края на 2013 г. Би Ти Ви и "Булсатком" влязоха в спор за цената на излъчване на програмите. Телевизията поиска повече пари за продуктите си с мотива, че сателитният оператор укрива реалните данни за броя на абонатите си, а оттам и реално дължими суми. ТВ7 спря сигнала си към доставчика заради същата причина.

Миналата седмица Би Ти Ви обяви, че подновява предложението си за съвместна дейност с "Булсатком" на базата на нова, по-изгодна оферта, но срокът за реакция по нея беше 21 януари.

Преди два дни сателитният оператор отвърна с предложението да възстанови излъчването на програмите до приключването на преговорите.

Цифровият разпространител " Близу " ( Blizoo ) спира да излъчва програмите на TВ7 , News 7...
eye 1912 18:32 | 18.03.2013
До края на деня (24 януари) на някои места в обсега на мрежата си „Булсатком“ ще стартира...
eye 1053 14:06 | 24.01.2013
Вълна от недоволни зрители затрупа тази сутрин bTV по темата с Булсатком. В момента, в който зрителския...
eye 2208 10:19 | 18.01.2013
Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори изнесе данни, според които, кабелните и...
eye 1069 20:31 | 14.01.2013
Остриетата на сутрешния блок на бТВ - Виктор Николаев и Анна Цолова ще изхвърчат от телевизията заради...
eye 7627 11:00 | 08.08.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 63945
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 84145
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 49746
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.