Бойко Борисов:Заетостта и доходите стават приоритет

Екслузивно
Понеделник, 17 Февруари 2020
Видяна: 925 пъти | Добавена: 15:30 | 06.03.2013 | Източник: Стандарт
бойко: оставката е, за да не се пролее кръв

Единствената причина да подадем оставка е да не се пролее и капка кръв. И затова днес мотивът за траура е този, че този човек, Пламен, който е от протестите, проля своята и затова сме го взели като решение.

Това заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Защото той имаше кауза, и затова вчера взех това решение, което вие подкрепихте, разбира се, да обявим днес ден на траур. Има, мисля, два случая, в които е обявяван траур за един човек в държавата. Този човек имаше кауза. Аз много внимателно слушах, когато говореха неговите приятели. Не го познавам, но този човек е отишъл да търси някаква справедлива кауза, това, което всъщност ние винаги сме искали. Властта е на хората, те излъчват управлението, то трябва да бъде такова, че хората да са доволни. Само това можем да направим в този момент за него. А оттук нататък всички други да си направят изводи“, казва Борисов пред министрите в оставка.

БСП можеше да спре хаоса

"Защо БСП и ДПС не съставиха правителство сега и да разкрият веднага работни места, както твърдят, че могат, за да работят хората сега, а не чак през юни", пита Борисов по време на правителственото заседание, става ясно от стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет.

"Това, че БСП и ДПС отказаха мандата, е много голям знак", казва Борисов. "Чух един бивш общински съветник – не искам да му казвам името дори, сега депутат - да говори, че било невъзможно да се работи няколко месеца без парламент, ако направят правителство. Първо, ние им казахме, че ще им оставим депутатите и щяха да имат и парламент. Но второ – точно, когато той беше общински съветник, аз бях кмет на София, с 61 чужди общински съветници, с нито един в градския парламент, сиреч, премиер без нито един депутат в парламента. Изкарах така близо две години, защото такъв беше законът, и се работеше. След това хората отново ме преизбраха. Те можеше да спрат хаоса, който се възцари вследствие на това, че всички отказват властта. От какво ги е страх? Нали имаха програма, имаха кабинет в сянка, нали казваха: ние веднага започваме да разкриваме работни места! Що за безотговорност е това? Ако могат да ги разкрият, защо не ги разкрият сега, а чак юни. Защо хората да не работят дотогава, ако, разбира се, могат да ги разкрият", казва Бойко Борисов.

Заетостта и доходите стават приоритет

"Това, което сме направили, ще бъде оценено. Това, което не можахме да направим, трябва бързо да влязат в програмите ни конкретно две неща: заетост и доходи", казва още премиерът в оставка на днешното правителствено заседание.

"Всичко останало, което сме правили, хората го одобряват", подчертава той.

"Това, че правим спортни зали, това, че правим метро, това, че правим магистрали, това, че правим жп линии, пречиствателни станции, училища, детски градини, паркове – няма кой да не го признае. Доходи и увеличаване на заетостта. Това са двете неща. Да, ще кажете, това е много вляво - такъв е животът. Не може човек, който е без работа, да излезе и да му харесва паркът, не може. Това трябва да ни е в ума и в програмите. Всичко останало е – няма как съдиите да не харесват, че им правим съдебни палати, няма как Агенцията по вписванията да не харесва, че има сграда, няма как. Няма как в университета в Пловдив да не са доволни, че им даваме на мястото на казармите да си развият парк и общежитие. И не е само тук, същото е и във Варна - готови", казва Борисов.

" От това, което наблюдавам в страната, стигам до извода, че БСП, ДПС и "Атака" умишлено...
eye 1180 12:00 | 20.06.2013
Завеждам дело срещу Станишев за клевета заради твърденията му, че съм имал криминално минало . ГЕРБ...
eye 1590 18:36 | 18.06.2013
  „Днес завеждам много дела. Чакам адвоката, г-н Марковски , да го упълномощя за всички...
eye 1499 10:45 | 07.06.2013
Бойко Борисов се извини на посланиците от Европейския съюз, САЩ и Турция за това, че при тържественото...
eye 1417 12:28 | 27.05.2013
Настаниха в психиатрично заведение мъж от благоевградското село Българчево . 54-годишният Камен...
eye 1374 17:50 | 25.04.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 62268
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 82452
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 47995
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.