bТV се изпокараха с всички

Екслузивно
Понеделник, 24 Септември 2018
Видяна: 2547 пъти | Добавена: 10:44 | 04.01.2013 | Източник: клюки.инфо
бтв се изпокараха с всички

След като наскоро БТВ започна открита война с Нова телевизия, после с профсъюза на актьорите в България, а преди това с повечето продуценти в страната ни, сега на дневен ред са от разпространителя на телевизионен сигнал Булсатком. БТВ се опитва да покаже на зрителите, че е ощетената страна, без да споменава и дума за своите некоректни практики.

От БТВ покриха случая с продуцентските обвинения в диктат и подтискане свободата на словото в случая с Господари на ефира, като не обелват и дума и за това, че превръщат известни имена в крепостни селяни на телевизията си, като не им позволява каквито и да било работни ангажименти или дори интервюта за други телевизии. Сега от БТВ представят случая с Булсатком отново по странен начин. БТВ си дава вид, че е тормозена от един оператор, който реже каналите им, крие своите обороти и дава по-малко пари на БТВ нарочно.

Без да се взима страна в детайлите на спора, може да се каже нещо и за позицията на Булсатком. Никой оператор не може да бъде задлъжен да харесва новите канали на една медийна група и трябва да е свободен да избира тези, които преценява, че влизат в желанията на неговите абонати. Операторът не трябва да бъде задължаван, както прави БТВ, да взима всички канали на групата в пакет и заради това, че са в пълния си брой от пакета, да е задължен да плаща и повече. Представете си, че с пастата за зъби се продава задължително и четка за зъби и чаша за изплакване, които са с намалени цени, но с все пак калкулирана добавка към цената.

Странно е и че БТВ се меси в политиката на Булсатком като иска обяснение за това, защо от фирмата договарят с БТВ едни цени, а с друга телевизия други, което тях като по-търсена телевизия ги засягало. В пазарната икономика такова свободно договаряне и преценка е абсолютно неоспоримо. Явно обаче от БТВ вече определят кое е нормално в тази страна и кое не.

От БТВ нахалстват по новините си с тезата, че след като е спрял каналите на БТВ, Булсатком не е намалил цените си към абонатите, което е опит да се конфронтират абонатите с Булсатком. Всичко това, при положение, че от Булсатком изрично споменаха, че заради неудобството и липсващите канали ще компенсират абонатите си с отчисления от месечната такса.

Остриетата на сутрешния блок на бТВ - Виктор Николаев и Анна Цолова ще изхвърчат от телевизията заради...
eye 7275 11:00 | 08.08.2013
Ани Салич споделя, че вече е свикнала с болката от счупения й крак . Сега, докато почива, тя се е...
eye 7610 11:36 | 23.03.2013
До края на деня (24 януари) на някои места в обсега на мрежата си „Булсатком“ ще стартира...
eye 840 14:06 | 24.01.2013
Премиерът Бойко Борисо в се е намесил за решаването на спора между сателитния оператор " Булсатком...
eye 7914 16:56 | 23.01.2013
Страстите около разправията между „Глобал Вижън” и бившите им благодетели от Би Ти Ви отново...
eye 1580 19:48 | 22.01.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 53653
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 73665
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 41676
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.