bТV се изпокараха с всички

Екслузивно
Вторник, 11 Декември 2018
Видяна: 2588 пъти | Добавена: 10:44 | 04.01.2013 | Източник: клюки.инфо
бтв се изпокараха с всички

След като наскоро БТВ започна открита война с Нова телевизия, после с профсъюза на актьорите в България, а преди това с повечето продуценти в страната ни, сега на дневен ред са от разпространителя на телевизионен сигнал Булсатком. БТВ се опитва да покаже на зрителите, че е ощетената страна, без да споменава и дума за своите некоректни практики.

От БТВ покриха случая с продуцентските обвинения в диктат и подтискане свободата на словото в случая с Господари на ефира, като не обелват и дума и за това, че превръщат известни имена в крепостни селяни на телевизията си, като не им позволява каквито и да било работни ангажименти или дори интервюта за други телевизии. Сега от БТВ представят случая с Булсатком отново по странен начин. БТВ си дава вид, че е тормозена от един оператор, който реже каналите им, крие своите обороти и дава по-малко пари на БТВ нарочно.

Без да се взима страна в детайлите на спора, може да се каже нещо и за позицията на Булсатком. Никой оператор не може да бъде задлъжен да харесва новите канали на една медийна група и трябва да е свободен да избира тези, които преценява, че влизат в желанията на неговите абонати. Операторът не трябва да бъде задължаван, както прави БТВ, да взима всички канали на групата в пакет и заради това, че са в пълния си брой от пакета, да е задължен да плаща и повече. Представете си, че с пастата за зъби се продава задължително и четка за зъби и чаша за изплакване, които са с намалени цени, но с все пак калкулирана добавка към цената.

Странно е и че БТВ се меси в политиката на Булсатком като иска обяснение за това, защо от фирмата договарят с БТВ едни цени, а с друга телевизия други, което тях като по-търсена телевизия ги засягало. В пазарната икономика такова свободно договаряне и преценка е абсолютно неоспоримо. Явно обаче от БТВ вече определят кое е нормално в тази страна и кое не.

От БТВ нахалстват по новините си с тезата, че след като е спрял каналите на БТВ, Булсатком не е намалил цените си към абонатите, което е опит да се конфронтират абонатите с Булсатком. Всичко това, при положение, че от Булсатком изрично споменаха, че заради неудобството и липсващите канали ще компенсират абонатите си с отчисления от месечната такса.

Остриетата на сутрешния блок на бТВ - Виктор Николаев и Анна Цолова ще изхвърчат от телевизията заради...
eye 7314 11:00 | 08.08.2013
Ани Салич споделя, че вече е свикнала с болката от счупения й крак . Сега, докато почива, тя се е...
eye 7645 11:36 | 23.03.2013
До края на деня (24 януари) на някои места в обсега на мрежата си „Булсатком“ ще стартира...
eye 864 14:06 | 24.01.2013
Премиерът Бойко Борисо в се е намесил за решаването на спора между сателитния оператор " Булсатком...
eye 7949 16:56 | 23.01.2013
Страстите около разправията между „Глобал Вижън” и бившите им благодетели от Би Ти Ви отново...
eye 1620 19:48 | 22.01.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 55960
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 76069
захари бахаров се поболя заради постановка
Захари Бахаров се боля заради постановка, която игра на студа в дъжда. Актьорът вече втори ден...
eye 46993
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.