Петима свидетели по делото Яна не помнят нищо

Екслузивно
Понеделник, 18 Януари 2021
Видяна: 825 пъти | Добавена: 14:23 | 01.04.2013 | Източник: 24 Часа
петима свидетели по делото яна не помнят нищо

За по-малко от четиридесет минути Софийският градски съд провери спомените на петима свидетели от злополучната юлска нощ през 2011 г., когато в Борисовата градина бе убита Яна Кръстева .

Убийството бе извършено на 9 юли. Свидетелите днес обаче не успяха да допринесат с кой знае какво за изясняването на случая, тъй като заявиха в показанията си, че „не знаят нищо по делото".

Десислава Димитрова заяви, че не познава нито подсъдимия, нито убитата.

Веселин Захариев повтори, че не знае нищо за убийството и че е научил за него от вестниците.

Двама от приятелите на Яна Кръстева разказаха, че са били заедно в „Маймунарника" в Борисовата градина, но по някое време са се разделили.

Борислав Тодоров не си спомня конкретни неща от онази нощ, тъй като тогава е употребил солидно количество алкохол и по някое време е заспал до езерото с лилиите. Към 6:00 сутринта на следващия ден се събудил. Наоколо нямало никого и той се прибрал вкъщи.

"Яна беше щастлива, скачаше, смееше се. Бяха я приели студентка", връща лентата назад Борислав Тодоров.

По думите му, точно преди той да заспи на пейка в парка видял Яна в компанията на 3-4 мъже. "Танцуваха. Тя ми каза, че са нейни познати. Сутринта ме събуди нейният бивш приятел, който ми каза, че са открили Яна убита", твърди свидетелят.

Той обаче обърка част от разказа пред магистратите и показанията, дадени на 10 юли 2011 г. пред органите на досъдебното производство.

Затова и адвокатът на Чеци - Иво Найденов, поиска да бъдат изчетени първите свидетелски излияния на Тодоров.

Последната свидетелка - Гергана Пандурова, обясни, че е била на работа в заведението в Борисовата градина като барман, но не помни да е виждала подсъдимия или жертвата.

Защитникът реши да поиска като свидетел да бъде призован бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, който след ареста му за търговия с влияние, попадна в килията на Чеци.

Подсъдимият Николай Русинов - Чеци с интерес изслуша кратките обяснения на свидетелите, като през цялото време си водеше записки.

На днешното заседание не се явиха 8 от призованите свидетели, а други трима пък бяха извикани погрешка за повторен разпит.

След разпитите на страните по делото бяха предявени и веществените доказателства.

Сред тях са натривки от ръцете на Яна, проби от тялото й, вагинален секрет, както и биологичен материал, иззет от момчета и момичета, които въпросната вечер са били близо до мястото на убийството, преносими компютри, фотоапарат. Защитата поиска изменение на мярката за неотклонение на Русинов на домашен арест, по което искане съдът ще се произнесе днес.

На предишното заседание по делото стана ясно, че в разговор по скайп с журналиста Мартин Карбовски Чеци е споделил, че е възнамерявал да отиде в страна, от която не може да бъде екстрадиран.

Яна Кръстева празнувала приемане в университет във фаталната вечер 2 промила алкохол са били...
eye 3458 11:29 | 27.06.2013
Софийският градски съд заседава по делото за убийството на Яна Кръстева в столичната Борисовата...
eye 1273 11:36 | 13.05.2013
Хороскоп
венета райкова посрещна новата година под вода
Венета Райкова е известна със странните си приумици, обаче този път задмина самата себе си....
eye 64372
двойка изпробвала за 3 месеца 365 пози от кама сутра
Емили и Крис са използвали 3D апликация на древната книга за любовта. Емили Хайли твърди,...
eye 84711
жени и тачо годеж
Променен, поне на пръв поглед и покаял се, Тачо реши са изненада Жени с романтично поведение и...
eye 50155
 
Намерете ни и във Facebook или Twitter
Позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.